המשבר בהדסה

המדינה לבג"צ: "אין פתרון מלבד השבת הרופאים להדסה"

המדינה השיבה לעתירה שהוגשה לבג"צ על ידי הורי הילדים מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בהדסה והתייצבה לצדו של מפרופ' רוטשטיין ונגד פתיחת מחלקה בשערי צדק (בריאות)

דניאל הרץ | כיכר השבת |
הנשיא ריבלין עם הורי הילדים (צילום: מרק ניימן, לע"מ)

המדינה מסרה הבוקר (יום א') לבג"ץ את תגובתה לעתירת הורי הילדים חולי הסרטן מהמחלקה ההמטו-אונקולוגית בבית החולים הדסה בירושלים. "חייב להימצא פתרון ראוי למשבר ללא דיחוי", צוין בתגובה של המדינה לעתירה שהוגשה לפני כשבועיים על ידי עמותה שמייצגת את הורי הילדים.

בעתירה ביקשו הפונים מבג"ץ להורות על פתיחת מחלקה חדשה בשערי צדק, להורות על הדחת פרופ' זאב רוטשטיין מניהול בית החולים הדסה ולאסור על הפעלת המחלקה במתכונת החדשה שלה בבית החולים הדסה.

המדינה מסרה בתגובתה לעתירה כי היא מבקשת מהרופאים ומהורי הילדים וכן מכל הגורמים המעורבים להירתם להליך הגישור. "אין בכוונת משרד הבריאות למנוע את אפשרות קבלתם של הרופאים לבתי חולים אחרים", זאת בניגוד להוראה המפורשת שהייתה עד עתה שלא לאפשר את קליטת הרופאים במחלקות אחרות.

"תקוותם של המשיבים היא שיימצא פתרון למשבר והמשיבים ישובו לטפל במטופליהם בבית החולים הדסה. בצד זאת יובהר כי פרט לבית החולים הדסה אין כיום מחלקה להמטו-אונקולוגיה ילדים המסוגלת מבחינת צורכיה והיקף כוח האדם הקיים בה לקלוט תוספת של שישה רופאים מומחים ושלושה מתמחים".

עוד ציינה המדינה בתגובתה כי היא עומדת מאחורי מנהל בית החולים פרופ' רוטשטיין. "משרד הבריאות סבור שהנסיבות אינן מביאות למסקנה שיש הצדקה להדיח את פרופ' רוטשטיין. חילוקי דעות מקצועיים וניהוליים ברפואה תמיד היו ותמיד יהיו". בתגובת המדינה נאמר כי משרד הבריאות סבור שהעותרים לא הוכיחו שום עילה משפטית לחייב או להורות על הקמת מחלקה חדשה בבית החולים שערי צדק.

בנוסף טענה המדינה בתגובתה לעתירה כי "לא יכולה להיות מחלוקת כי מזה שנים רבות, יותר מעשור וגם תחת ניהולו ואחריותו של פרופ' וינטראוב בוצעו חלק מהשתלות מח העצם בילדים גם במכון שרת וזאת כאשר המיטות שהקצו לכך במחלקה להמטו-אונקולוגיית ילדים היו מלאות - ובעיקר בילדים מעל גיל 6". בכך התייחסה המדינה לטענה שלפיה הרופאים לא רוצים שיבוצעו השתלות מח עצם במכון שרת, אלא רק בתוך המחלקה.

המדינה התייחסה גם לטענות שנוגעות לתיירות מרפא, וציינה כי לא ידוע לה על מקרה שבו טיפול במטופל נדחה מסיבות לא רפואיות בשל מתן קדימות לתיירי מרפא. עם זאת, צוין בתגובה כי "ברור הוא כי תיירות מרפא אינה צריכה לפגוע בשירות לישראלים אולם תיירות מרפא אינה מהווה 'רע מעיקרו'". המדינה גם התייחסה לטענות העותרים על כך שבהדסה מבקשים להגדיל את שירותי תיירות המרפא לצורכי רווח. המדינה ציינה כי בשנים 2015 ו-2016 היו רק שבעה תיירי מרפא במחלקה ואילו בארבעת החודשים הראשונים של 2017 נרשמה עלייה משמעותית והיו שמונה תיירי מרפא לעומת שישה ישראלים ושישה תושבי הרשות הפלסטינית שטופלו בה.

לפי המדינה, העלות של השתלת מח עצם בתייר מרפא יכולה לעלות כ-565 אלף שקלים ולזה, טוענת המדינה, יכולות להתווסף תוספות בשווי עשרות אלפי שקלים על בדיקות התאמה וימי אשפוז. למרות זאת, הם טוענים, זה לא מגיע לכדי עלות של חצי מיליון דולר לתייר מרפא כפי שטענו העותרים בעתירה. בהדסה, כך טוענת המדינה, נקבע מחיר מקסימלי לתייר מרפא לצורך השתלת מח עצם בסכום שעומד על 1.1 מיליון שקלים. "ממוצע הגבייה בפועל בבית החולים הדסה מתיירים בעבור השתלת מח עצם עומד על 670 אלף שקלים כולל הכול".

כזכור, כמה מהורי הילדים הודיעו היום כי יחלו בשביתת רעב כאות הזדהות עם הרופאים ובמטרה להביא את הצדדים להתגמשות במשא ומתן. גם ראש הממשלה קרא הבוקר בפתח ישיבת הממשלה להביא לפתרון. "זה נמשך זמן רב מדי. נעשו ניסיונות, גם על ידי, באמצעות שר הבריאות שפועל בעניין הזה ללא לאות, וגם על ידי אחרים – נשיא המדינה ואחרים, להגיע לפתרון המשבר. הניסיונות הללו לא צלחו. הוגשה עתירה לבג"ץ שיתכנס ביום רביעי וכולם מחכים לדיון".

נתניהו אמר עוד: "אני מבקש מהצדדים לעשות מאמץ אחרון והמאמץ הזה הוא פשוט – להחזיר את המצב לקדמותו ואז לתת תקופה של חצי שנה או אפילו שנה, לבחון את הדברים. להחזיר את המצב לקדמותו כדי שהילדים העייפים, המסכנים והחולים הללו לא ימשיכו לסבול. אם הדבר הזה לא ייפתר בהצעה הפשוטה הזו ומאחר שהילדים החולים נמצאים במאהל בגן סאקר אני פניתי לבית המשפט בבקשה להקדים את הדיון למחר, אין טעם לחכות עוד יומיים ולגרום לסבל מיותר לילדים".

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר