משהו ליד הקפה

מתכון לכריך עוגיות חמאה במילוי גנאש שוקולד

כלומר, "עוגיות מילאנו" - עוגיות קלאסיות של החברה האמריקאית Pepperidge Farm המורכבות מסנדוויץ' של שתי עוגיות חמאה דקות וביניהן גנאש שוקולד. מתכון ביתי נצחי שתכינו שוב ושוב (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 120 גרם חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 חלבונים
  • 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח

לגנאש השוקולד:

  • 1 כוס שוקולד חלב / מריר קצוץ
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה

אופן הכנת עוגיות מילאנו:

מתכון ל-20 עוגיות

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. על כל נייר מציירים בעיפרון 20 עיגולים בקוטר 4 ס"מ, במרווחים של 5 ס"מ לפחות בין עיגול לעיגול, והופכים את הניירות, כך שהצד עליו צוירו העיגולים יהיה למטה (אתם לא רוצים עופרת בעוגיות שלכם).

2. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה, מעבדים את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ורך, במשך 4-5 דקות. מוסיפים את תמצית וניל ומעבדים עוד דקה.

3. בהדרגה, מוסיפים את החלבונים וממשיכים לעבד במשך 2-3 דקות, עד לשילוב מלא. מוסיפים את הקמח והמלח ומעבדים עוד 1-2 דקות.

4. מעבירים את הבלילה לשקית זיפלוק (שקית ריצ'רץ') גדולה, וגוזרים 5 ס"מ מהקצה של אחת הפינות התחתונות של השקית. מזלפים מהבלילה שכבה דקה, עד שכל 40 העיגולים מלאים.

5. אופים במשך 9-11 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ומקבלות גוון זהוב-שחום. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין.

6. הכנת הגנאש: כשהעוגיות מתקררות, מניחים את השוקולד הקצוץ בקערה חסינת חום. בסיר קטן, מביאים את השמנת לרתיחה על אש בינונית, ויוצקים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים 30-45 שניות, ולאחר מכן מערבבים עד לקבלת קרם חלק.

7. לאחר שהעוגיות התקררו, מניחים כף גנאש במרכז כל עוגייה (על החלק שבזמן האפייה היה כלפי מטה), וסוגרים עם עוגייה נוספת. לוחצים בעדינות כך שהגאנש יתפשט גם לקצוות. מאחסנים את העוגיות במיכל אטום בטמפרטורת החדר, עד יומיים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר