מה אוכלים היום?

מתכון לפלאפל בטטה ב"לחמניית" אבוקדו

הסתבכתם? זה קל הרבה יותר ממה שזה נשמע - וכל כך טעים שפשוט חבל לפספס את המנה האדירה הזאת: פלאפל בטטה שמקבל טוויסט של המבורגר בתוך שני חצאי אבוקדו שמשחקים אותה לחמנייה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות במשקל כולל של 400 גרם
  • 200 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 ליים / לימון קטן, סחוט
  • צרור קטן של כוסברה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

להרכבת המנה:

  • 6 אבוקדו
  • שומשום
  • תוספות: עגבנייה פרוסה, בצל סגול פרוס, חסה, חמוצים וכל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

1. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך. מוציאים ומצננים.

2. במעבד מזון, מניחים את הבטטות המבושלות, החומוס, הבצל הקצוץ, הכמון, הכורכום, הפלפל החריף, השום, הקורנפלור, מיץ הליים / הלימון וצרור הכוסברה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם - וטוחנים הכל יחד לעיסה אחידה.

3. יוצרים מהעיסה 6 קציצות פלאפל גדולות ופחוסות, מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

4. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים כל קציצה במשך 4 דקות מכל צד (מוסיפים שמן, אם צריך), עד שהן פריכות וזהובות.

הרכבת המנה:
5. חוצים כל אבוקדו אופקית, מוציאים את הגרעין ומסירים את הקליפה. טיפ: כדי לשמור על אבוקדו בצבע ירוק רענן, ניתן למרוח אותו מכל צד בחומץ אורז. חותכים מעט את החצי התחתון של האבוקדו, כדי שהכריך יעמוד יציב.

6. בונים את "ההמבורגר" לפי הטעם, מפזרים מעל שומשום ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר