המבורגר פלאפל בטטה ב"לחמניית" אבוקדו
המבורגר פלאפל בטטה ב"לחמניית" אבוקדו (צילום: www.fooddeco.nl)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 2 בטטות במשקל כולל של 400 גרם
  • 200 גרם גרגרי חומוס מקופסת שימורים, מסוננים ושטופים
  • 1 בצל סגול, קצוץ
  • 1 כף כמון
  • 1 כף כורכום
  • 1/2 פלפל אדום חריף, קצוץ (או פחות, לפי הטעם)
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 5 כפות קורנפלור
  • 1 ליים / לימון קטן, סחוט
  • צרור קטן של כוסברה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון
  • להרכבת המנה:
  • 6 אבוקדו
  • שומשום
  • תוספות: עגבנייה פרוסה, בצל סגול פרוס, חסה, חמוצים וכל תוספת אהובה אחרת

אופן ההכנה:

אאא

1. מקלפים את הבטטות, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך. מוציאים ומצננים.

2. במעבד מזון, מניחים את הבטטות המבושלות, החומוס, הבצל הקצוץ, הכמון, הכורכום, הפלפל החריף, השום, הקורנפלור, מיץ הליים / הלימון וצרור הכוסברה, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם - וטוחנים הכל יחד לעיסה אחידה.

3. יוצרים מהעיסה 6 קציצות פלאפל גדולות ופחוסות, מסדרים בתבנית, מכסים בניילון נצמד או נייר כסף ומעבירים למקרר למשך 30 דקות.

4. מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים כל קציצה במשך 4 דקות מכל צד (מוסיפים שמן, אם צריך), עד שהן פריכות וזהובות.

הרכבת המנה:
5.  חוצים כל אבוקדו אופקית, מוציאים את הגרעין ומסירים את הקליפה. טיפ: כדי לשמור על אבוקדו בצבע ירוק רענן, ניתן למרוח אותו מכל צד בחומץ אורז. חותכים מעט את החצי התחתון של האבוקדו, כדי שהכריך יעמוד יציב.

6. בונים את "ההמבורגר" לפי הטעם, מפזרים מעל שומשום ומגישים מיד.

מקור