כיסוני קורזה מסורתיים
כיסוני קורזה מסורתיים (צילום: שאלוט)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיבינוני
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • לבצק:
  • 400 גרם קמח חיטה מעולה
  • 100 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח שולחן
  • למילוי:
  • 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים
  • 100 גרם מים פושרים
  • 150 גרם בצל
  • 1 עגבנייה בשלה, מקולפת
  • 20 גרם פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קורזה:

אאא

1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המים והמלח ולשים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך כ-30 דקות. 

2. במקביל, מכינים את המילוי. קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (אפשר להשתמש בבלנדר). 

3. בקערה, מערבבים בידיים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל-עגבנייה-פטרוזיליה והמים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ, על כל עיגול בצק מניחים כפית גדושה מהמילוי ובידיים מקומחות, סוגרים כל אחד בצורת צמה.

6. מרתיחים סיר מלא מים, ומכניסים פנימה את הכיסונים במשך 6-7 דקות, עד שהם צפים למעלה. בעזרת מקפה, שולים את הכיסונים בזהירות לצלחות עמוקות ומגישים חם. מומלץ להגיש 15 קורזה לסועד לצד רוטב עגבניות.

שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין | הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום