לכבוד שבת

מתכון לטפנד (ממרח) זיתים חגיגי משודרג

קטגוריית הסלטים לשבת מקבלת טוויסט מעניין: טפנד - ממרח זיתים חגיגי משודרג. במקור, הטפנד מבוסס על זיתים ירוקים או שחורים ושמן זית. כאן, הוא מתובל בתוספות שהופכות אותו לממכר מהביס הראשון (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות מיקס זיתים (למשל, זיתי קלמטה שחורים / ירוקים, מסוננים)
  • 2 כפות צלפים, מסוננים
  • 2 כפות עגבניות מיובשות, מסוננות
  • 1 כף שום קצוץ
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 4 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 1 כף עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • מעט גרגרי פלפל שחור / 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן הכנת טפנד זיתים:

מתכון ל-2 כוסות

בקערת מעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים לתערובת אחידה. כדי לקבל מרקם מיוחד של גושי טפנד רכים והרמוניית טעמים מוצלחת, כדאי לטחון 15-17 פעמים.

מאחסנים בכלי אטום במקרר עד שבוע, ומזלפים מעל מעט שמן לפני ההגשה ומוסיפים עלי פטרוזיליה טריים לקישוט.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר