תוצרת בית

מתכון ללחמניות רכות ואווריריות

אחרי שתכינו אותן פעם אחת, לא תפסיקו להכין אותן שוב ושוב. באחריות. או שפשוט תכפילו כמויות - הן נשמרות היטב בהקפאה. מדריך וידאו שלב אחר שלב ללחמניות עגולות, אווריריות וסופר רכות עם מעטה קריספי מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לחמניות אווריריות וסופר רכות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500-600 גרם קמח, מנופה
  • 250 מ"ל חלב פושר
  • 2 כפות סוכר
  • 8.5 כפות חמאה מומסת
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה פושרת
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כף שמרים מידיים
  • 1/2 כפית מלח
  • שומשום

אופן הכנת לחמניות רכות:

מתכון ל-12 לחמניות

1. שופכים לקערה את החלב, הסוכר, החמאה, השמנת המתוקה, הביצה, השמרים, המלח והקמח. מערבבים ומעבדים ביד עד לקבלת בצק אחיד ורך.

2. מכסים את הקערה במגבת ומניחים להתפחה במשך שעה.

3. לשים את הבצק במשך 30 שניות, ומחלקים ל-12 חלקים שווים.

4. יוצרים 12 עיגולים יפים (היעזרו בסרטון עבור הטכניקה ליצירת עיגולים מדוגמים), ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. שופכים את השומשום לצלחת, וטובלים את החלק העליון של כל עיגול בצק לציפוי נדיב.

6. מכסים במגבת את עיגולי הבצק להתפחה שנייה של 45 דקות.

7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 18 דקות עד להזהבה יפה. מוציאים מהתנור, מכסים את הלחמניות במגבת שלא יתייבשו ונותנים להן להצטנן. ניתן לעטוף את הלחמניות היטב ולשמור בהקפאה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר