מתכונים לתשעת הימים

מתכון לסלמון אפוי בניחוח לימון ושעועית ירוקה מוקפצת

השף של "קקאו והים" ברמת החייל עם מתכון לסלמון עסיסי בתנור בניחוח לימון שטעים להגיש עם שעועית ירוקה ופירה או תפוחי אדמה אפויים (מתכונים, אוכל)

זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של סלמון ללא עור, במשקל 200 גרם כל אחד
  • שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 20 גרם חמאה (לנוהגים בהיתר), מומסת
  • מלח ופלפל שחור
  • להגשה: שמן זית, גרידת לימון
לתוספת:
  • 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון אחד + 1 כף גרידת לימון
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים 2-3 כפות שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים במשך 30 שניות על אש בינונית. מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל שחור ומוסיפים למחבת. מזלפים על כל נתח מהמחאה המומסת ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים ומסדרים את הדגים בתבנית פיירקס.

2. בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים את הדגים במשך 4-5 דקות.

3. עם הוצאת הדגים מהתנור, מזלפים עליהם שמן זית ומגרדים מעל קליפת לימון (לאחר שנוקתה היטב!).

הכנת שעועית ירוקה מוקפצת:
4. ממלאים סיר גדול במים רותחים, מוסיפים את השעועית הירוקה ושולקים אותה במשך 4 דקות. בעזרת מסננת, מנקזים את השעועית מנוזלים ומעבירים מיד לקערה מלאה בקוביות קרח - פעולה זו תשמור על הצבע והקריספיות של השעועית.

5. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית, מקלפים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן. כשעולה ריח שום, סוחטים למחבת את הלימון ומוסיפים את גרידת הלימון. מוסיפים גם השעועית למחבת, מתבלים במעט מלח, מקפיצים במשך 5 דקות ומסירים מהאש.

המלצת השף: לצד הסלמון והשעועית המוקפצת, טעים להגיש גם פירה קרמי או תפוחי אדמה אפויים בעשבי תיבול.

מבצע במסעדת "קקאו והים" ברמת החייל! הביאו את הקופון הבא למסעדה (צילום מסך / הדפסה) ותזכו לארוחת דגים זוגית במחיר שווה:

הציצו בתפריט הדגים המיוחד לתשעת הימים:

מסעדת "קקאו - רמת החייל" בכשרות מהדרין בד"צ בית יוסף | ראול ולנברג 32 תל אביב | 03-522-9038

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר