הבשר שנתפס
הבשר שנתפס (צילום: משרד החקלאות)

במהלך סוף השבוע תפסו מפקחי משרד החקלאות בשני מקרים רבע טון בשר כבש ו-130 ק"ג בשר עוף שהובלו ללא קירור ומקורם אינו ידוע.

במקרה הראשון, תפסו מפקחי המשרד כרבע טון בשר כבש שנשחט בשחיטה שחורה ביישוב שעב שבצפון הארץ. במקום נמצא הבשר, אשר אינו ראוי למאכל אדם ומקורו בשחיטה שחורה.

הבשר הושמד על פי צו רופא, וכן החשודים, בשנות ה- 40 לחייהם, עוכבו לחקירה ונפתחו נגדם הליכים משפטיים.

במקרה אחר, זיהו מפקחי המשרד סמוך למחסום המנהרות דרומית לירושלים רכב חשוד. המפקחים הורו לנהג הרכב לעצור בצד הדרך, ובמהלך בדיקת הרכב החדשות התבררו כמוצדקים.

בתא המטען של הרכב נמצאו 130 ק"ג בשר עוף המובל ללא קירור עטוף בשקיות, וללא תנאים מינימליים. ברכב נמדדו 56 מעלות(!!). הבשר הושמד על פי צו רופא, וכן הנהג, בשנות ה- 30 לחייו, עוכב לחקירה ונפתחו נגדו הליכים משפטיים.

במשרד החקלאות שבים ומדגישים כי יש להקפיד ולרכוש בשר במקומות מוכרים הנמצאים תחת פיקוח. בנוסף, יש להקפיד על מוצר באריזה מקורית, סגורה ונקייה עם התוויה וסימון של תאריך ייצור ותאריך פג תוקף.

(צילום: משרד החקלאות)
(צילום: משרד החקלאות)