זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 דג לברק, מנוקה מקשקשים ופתוח ככמו פרפר (בקשו בחנות הדגים שיחתכו לכם את הדג)
- מלח גס ופלפל שחור
- 1-2 כפיות גדושות תבלין גריל דג
- 2 כפות שמן
לרוטב:
- 2 כפות שמן
- 1 עגבנייה, חתוכה לקוביות
- 30 גרם חמאה / מרגרינה בטעם חמאה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, כתושה
- 1/2 לימון קצוץ עם הקליפה
- לקישוט: פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הדג פתוח, מתבלים במלח גס, פלפל שחור ותבלין גריל דג. מזלפים מעל מעט שמן.
2. אופים את הדג בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות.
3. במקביל, מכינים את הרוטב: במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את העגבנייה במשך דקה. מוסיפים את החמאה, החרדל, השום והלימון, מערבבים ומבשלים הכל יחד על אש בינונית-נמוכה, עד לקבלת רוטב מבעבע. מסירים מהאש.
4. יוצקים את הרוטב על הדגים שיצאו מהתנור, ומגישים חם לצד תפוחי אדמה שנאפו בתנור.
מבצע במסעדת "קקאו והים" ברמת החייל! הביאו את הקופון הבא למסעדה (צילום מסך / הדפסה) ותזכו לארוחת דגים זוגית במחיר שווה:
הציצו בתפריט הדגים המיוחד לתשעת הימים: