מסביב לעולם

מתכון לבננה לוטי - הקינוח שיגרום לכם להרגיש בתאילנד

אחד הקינוחים התאילנדיים הכי כיפיים שיש: בננות עטופות בפנקייק מטוגן וגנאש שוקולד מתוק מעל. מנת רחוב קלאסית שנולדה בהודו והיגרה לתאילנד ותשמחו לאמץ כפינוק זוגי ביתי שווה במיוחד (מתכונים, אוכל)

להרגיש תאילנד, להישאר בבית. בננה לוטי (צילום: אביב קורט)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות מים
  • 2 בננות קלופות, חתוכות לעיגולים
  • שמן לטיגון (ניתן להמיר בחמאה)
לגנאש:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה / צמחית
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת בננה לוטי:

1. מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה הטרופה והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר כ-6 ס"מ ומניחים בצד לפחות לכחצי שעה.

3. מרדדים את עיגולי הבצק לעיגולים בעובי של פחות מחצי ס"מ, כעובי נייר.

4. עובדים על כל עיגול בצק בנפרד: מגלגלים כל עיגול לחבל, ומרדדים שוב לעיגול דק ככל האפשר. מחלקים את עיגולי הבננה בין כל עיגולי הבצק, ומגלגלים כל עיגול לרולדה.

5. מחממים שמן או חמאה במחבת, ומטגנים את הרולדות עד להשחמה קלה משני הצדדים.

6. במקביל, מכינים את הגנאש: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מרתיחים את השמנת וברגע שהיא רותחת, יוצקים אותה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.

הגשה: חוצים באלכסון כל רולדת בננה לוטי, מזלפים מעל גנאש חם ומגישים מיד.

המתכון באדיבות 'סושי מן' - מסעדה אסייתית בכשרות מהדרין בד"צ בית יוסף, קניון עזריאלי, חיפה

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר