להרגיש תאילנד, להישאר בבית. בננה לוטי
להרגיש תאילנד, להישאר בבית. בננה לוטי (צילום: אביב קורט)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(2 מנות):

  • 1/2 2 כוסות קמח לבן רגיל, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 1 ביצה, טרופה
  • 2 כפות מים
  • 2 בננות קלופות, חתוכות לעיגולים
  • שמן לטיגון (ניתן להמיר בחמאה)
  • לגנאש:
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה / צמחית
  • 100 גרם שוקולד מריר

אופן הכנת בננה לוטי:

אאא

1. מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר, הביצה הטרופה והמים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

2. מחלקים את הבצק לכדורים בקוטר כ-6 ס"מ ומניחים בצד לפחות לכחצי שעה.

3. מרדדים את עיגולי הבצק לעיגולים בעובי של פחות מחצי ס"מ, כעובי נייר.

4. עובדים על כל עיגול בצק בנפרד: מגלגלים כל עיגול לחבל, ומרדדים שוב לעיגול דק ככל האפשר. מחלקים את עיגולי הבננה בין כל עיגולי הבצק, ומגלגלים כל עיגול לרולדה.

5. מחממים שמן או חמאה במחבת, ומטגנים את הרולדות עד להשחמה קלה משני הצדדים.

6. במקביל, מכינים את הגנאש: מניחים את השוקולד בקערה חסינת חום, מרתיחים את השמנת וברגע שהיא רותחת, יוצקים אותה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.

הגשה: חוצים באלכסון כל רולדת בננה לוטי, מזלפים מעל גנאש חם ומגישים מיד.

וכך המקומיים עושים את זה:

צילום: מתוך ערוץ היוטיוב של Denis D

המתכון באדיבות 'סושי מן' - מסעדה אסייתית בכשרות מהדרין בד"צ בית יוסף, קניון עזריאלי, חיפה