אאא

כמה פעמים קורה לכם שאתם מוציאים קוטג' או כל מוצר חלב אחר מהמקרר ואתם לא בטוחים אם הוא החמיץ כבר או שלא, וכשמדובר בחלב שהחמיץ נוקטים בשיטה שכשיש ספק אין ספק ומשליכים אותו לפח? ארגון "לקט ישראל" העוסק בהצלת מזון למען ישראל, טוען כי מתוך 165 אלף טון מוצרי חלב הנזרקים בשנה ניתן להציל כ-16 אלף טון ובכך לסייע לאוכלוסיות מוחלשות, מה עושים בשביל למנוע את הבזבוז? המוח הישראלי חשב גם על זה.

קבוצת סטודנטים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה שהבזבוז האדיר הזה צרם להם החליטו לעשות מעשה והמציאו את ערכת "MilkKit" שהיא בעצם ערכה ביתית לבדיקת חלב ומוצריו. עמית עגמי, שהיא אחת מחמשת הסטודנטים שעמלו על ההמצאה, אומרת כי על פי סקרים שנערכו 43% מהאנשים זורקים חלב שעבר עליו התאריך מבלי לבדוק אם הוא ראוי לשתיה, כשבפועל ברוב המקרים החלב ראוי לשימוש עד לשבוע לאחר התאריך המתנוסס על האריזה

הפטנט אותו המציאו כולל מקל רב פעמי שמתחבר לנייר HP המודד את רמת החומציות שבמוצר, כשברגע שתטבלו את המקל בחלב ישתנה צבע הנייר, לערכה מצורפת אף טבלת צבעים שתספק לכם מידע על משמעות כל צבע וכך תדעו האם החלב ראוי לשימוש או שלא.

לדברי הסטודנטים מעבר לרווח הישיר שיש במוצר ישנם גם רווחים עקיפים, כמו צמצום השמדת והטמנת הפסולת במי הים ובקרקעות. כרגע נמצא המוצר בשלב של העבודה האקדמית וההרכתם של המפתחים כי המוצר ישווק במחיר של 15 שקלים לערכה 

יצויין כי בשלב מסוים פנו הסטודנטים לאחת מייצרניות החלב הגדולות במשק והציעה לה שת"פ כשהחברה תצרף את הערכה למוצריה אך נתקלו בסירוב. תכלס, אפשר להבין למה…