יש איזו תחושה בסוף צום כאילו אנחנו צריכים לפצות את עצמנו על יום שלם בו מנענו מעצמנו לאכול. בסה"כ שעון חורף, לא אכלנו עד חמש בערב. בינינו, זה לא קצת מוגזם?

לא! זה לא מוגזם! גם בלי קשר לצום, מגיע לנו, למשפחה שלנו, להנות מארוחת ערב חמה ומלכדת. ולך, בשלנית מסורה, יהיה נחמד להפתיע את כל הטועמים הנלהבים בשאלה: נחשו כמה זמן לקח לי להכין את כל זה? ולצפות בפרצופי ה: "מה, ברצינות?! רק כמה דקות?" בהנאה...

מרק ברוקולי מוקרם

כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 5 דקות, זמן בישול: 30 דקות

מצרכים:

חצי ק"ג ברוקולי

3 שיני שום

4 כוסות מים

2 כפות שמן זית

מלח

1 מכל שמנת לבישול

אופן הכנת מרק ברוקולי

שוטפים היטב את עצי הברוקולי, ומפרקים אותם לפרחים. מקפיצים בשמן זית חמים את שיני השום פרוסות ומיד מוסיפים את הברוקולי. ממליחים. כשהברוקולי מקבל את ברק השמן, מוסיפים את המים. מרתיחים על אש בינונית כ-20 דק', או עד שהברוקולי מקבלים בקלות דקירה ממזלג. זהירות, שלא יהפכו לרכים מדי!

כשהם במרקם שמוצא חן בעיניכם, מוסיפים את מכל השמנת ומביאים לרתיחה עדינה. מסירים מיד מהאש.

מרק חם, קל להכנה ומשביע מאודמרק חם, קל להכנה ומשביע מאוד

מכינים קרוטונים של קרעי פיתה מטוגנת

פותחים פיתה לשניים, קורעים לפיסות בגודל לפי טעמכם. מושחים משני הצדדים בשמן זית, שום וזעתר. מטגנים בשמן עד פריכות.

מנת חצילים עם גבינה מענגתמנת חצילים עם גבינה מענגת (צילום:shutterstock.com)

מתכון לחציל בנוסח פרמז'ן בגירסא מהירה

זה מתכון של אמא שלי, שקיבלה בירושה מסבתא שלה. הואפינוק אמיתי, ולמרות שאני יודעת להכין אותו בעצמי, כיף יותר לקבל צלחת מהבילה ממנה. כמה פרוסות לחם לספוג את הרוטב המשובח - ואתן מסודרות.

כמות: 6 מנות, זמן עבודה: 10 דק', זמן בישול: 20 דק'

מצרכים:

חציל גדול פרוס

3 שיני שום פרוסות

2 כפות שמן זית או קנולה

1/2 כוס רסק עגבניות

מים

זעתר

2 עלי דפנה יבשים

גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת בכמות לפי הטעם

אופן הכנת חציל בנוסח פרמז'ן

בוחרים חציל ארוך ומוצק, בעל קליפה שחורה ומבריקה. פורסים אותו לפרוסות בעובי 1 וחצי ס"מ. מניחים כל פרוסה על מגש וממליחים משני הצדדים. מחכים שהחציל "יזיע". בסיר רחב וכבד מחממים את השמן על להבה גדולה, מוסיפים את השום. סוחטים קלות את פרוסות החציל מהנוזלים ומטגנים בשמן והשום לזמן קצר מאוד. מדללים את רסק העגבניות במים, מערבבים היטב ומוסיפים לסיר. ממליחים (זכרו שהחציל ספג כבר מלח), מתבלים בזעתר ועלה דפנה. מכסים את הסיר ולהנמיך את הלהבה. לאחר שהחצילים רכים, מוסיפים את הגבינה עד להמסה, מכבים את האש ומגישים מיד.