באנו לשדרג

מתכון לסלט עם אפרסקים צלויים וגבינת חלומי ברוטב פסטו לימון

הבעיה עם ארוחת-סלט היא שחמש דקות אחרי האכילה מרגישים שוב רעב. אז מה עושים? הנה סלט שבאמת ישביע אתכם ויקצור מחמאות איפה שלא תגישו אותו. אנחנו כבר הפכנו לסלט האירוחים שלנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות עלי בזיליקום קצוצים דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/4 כוס + 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • 170 גרם שעועית ירוקה
  • 3 אפרסקים, חצויים, ללא גלעין
  • 170 גרם גבינת חלומי, פרוסה
  • 4 כוסות מיקס עלים ירוקים
  • 1/2 כוס צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנת הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים יחד את הבזיליקום, השום, מיץ הלימון וחומץ האורז. בהדרגה, מוסיפים פנימה 1/3 כוס שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומניחים בצד.

2. ממלאים סיר בינוני במים מומלחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את השעועית הירוקה, חולטים במשך 1-2 דקות ומוציאים מיד לקערה של מי קרח כדי לעצור את הבישול.

3. מחממים גריל חשמלי או מחבת פסים על חום גבוה / אש גבוהה, או מחבת הגריל על אש גבוהה. מברישים בשמן הזית הנותר את האפרסקים וגבינת החלומי. עובדים בקבוצות וצולים את האפרסקים והחלומי במשך 3 דקות מכל צד, עד לקבלת פסי חריכה.

4. מרפדים מגש גדול בשכבה של עלים ירוקים, מסדרים מעל את השעועית הירוקה, האפרסקים והחלומי, יוצקים מעל את הרוטב, מפזרים צנוברים ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר