באנו לשדרג

מתכון לאורז זוקיני קליל ובריא

זוכרים את אורז הכרובית? אז הנה גרסה נוספת ומעולה לא פחות שאפשר להכין פרווה או חלבי ולהגיש עם כל דבר ואפילו להגיש כעיקרית בארוחה קלילה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 זוקיני, מקולפים לסירוגין ומגוררים גס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל מתוק, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת אורז זוקיני:

1. סוגרים את הזוקיני המגוררים בתוך מגבת נקייה וסוחטים היטב.

2. בקערה, מערבבים את הזוקיני ו-2 כפיות מלח, ומעבירים למסננת למשך 15-20 דקות. מדי פעם לוחצים לניקוז הנוזלים.

3. בסיר גדול, נמוך ורחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות.

4. מוסיפים לסיר את השום והזוקיני ומבשלים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את גבינת הפרמזן (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד, חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר