מה אוכלים היום?

מתכון לפרנץ' טוסט אפוי שמנצל שאריות חלה משבת

השפית אינה גרטן עם מתכון למה שאנחנו קוראים בישראל "חלה מטוגנת" - רק שהפעם הכל קורה בתנור. פרנץ' טוסט אפוי בפוגינג מתקתק שנכנס לכל משבצת במהלך היום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
"חלה מטוגנת" - אפויה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חלה, פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס"מ
  • 8 ביצים גדולות במיוחד
  • 5 כוסות חלב
  • 3 כפות דבש
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח גס
  • להגשה: אבקת סוכר וסירופ מייפל

אופן הכנת פרנץ' טוסט אפוי:

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מסדרים את פרוסות הלחם בשתי שכבות בתבנית אפייה בגודל 20X30 ס"מ ובגובה 5 ס"מ.

3. בקערה גדולה, טורפים את הביצים, החלב, הדבש, גרידת התפוז, תמצית הווניל והמלח. יוצקים את התערובת על פרוסות החלה ולוחצים אותן למטה, ומשרים בנוזל במשך 10 דקות.

4. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר בעלת שוליים גבוהים. מוסיפים לתבנית הגדולה מים רותחים שיגיעו לגובה של 2.5 ס"מ מהתבנית עם החלות. מכסים את התבנית הגדולה בנייר כסף ומהדקים היטב בקצוות, אך נזהרים שלא ייגע בתכולת התבנית הקטנה יותר.

5. יוצרים 2 חריצים בנייר הכסף כדי לאפשר לאדים לצאת, ואופים במשך 45 דקות. מסירים את נייר הכסף ואופים 40-45 דקות נוספות, עד שהפודינג עולה למעלה ואינו נוזלי. מוציאים מהתנור ומקררים מעט.

6. מפזרים על הפרנץ' טוסט אבקת סוכר דרך מסננת קטנה, חותכים ל-8 ומגישים בצלחות אישיות עם סירופ מייפל בצד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר