מרכיבים(6 מנות):

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה אפויים
  • 200 גרם קמח
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 6 עגבניות קטנות שרופות וקלופות
  • כפית סוכר
  • מלח
  • צרור עלי בזיליקום
  • פירורי לחם מטוגנים
  • 5 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת

אופן ההכנה:

את הסיפור של המתכון הזה לקחתי מחברה טובה, שסיפרה לי אותו מעל אדי סירים מהבילים במועדון ארוחת הערב שלי: לפני 15 שנים הם היו זוג צעיר, זעיר אפילו, ורק עברו לגור בחו"ל. רק הם עם עצמם בעיר חדשה, ללא אף מכר אחד או קרוב משפחה. אבל זו לא הדרמה בסיפור שלה. החיים היו לא רעים, עד שהאישה החליטה לעשות מעשה שלא ייעשה: להשתמש באחת ממתנות החתונה שהיא קיבלה. ומי עושה דברים כאלו? מסורת ידועה היא שאת כמויות הטוסטרים, מפות לחלות, ספרי בישול ואינספור סטים לשתיית תה - מעבירים, באריזה המקורית, לברי המזל שמתחתנים אחרינו.

ספר בישול זה היה. בישול גורמה. דפדוף קל בין המתכונים ותמונות הכרומו החליש אותה בחוסר אונים. כל מתכון הכיל רכיבים שונים ומשונים, שגם אם הכירה אותם, לא הייתה יכולה להשיג אותם בהכשר מספק במקום מגוריה. פתאום אורו עיניה. היא פגשה שמות מוכרים. תפוחי אדמה! קמח! ואפילו קוראים לזה בשם המפתה "ניוקי ברוטב עגבניות ופרמז'ן".

את פני בעלה הרעב היא הקדימה ב: "עוד חצי שעה האוכל יהיה מוכן. אני מכינה לך משהו מיוחד". בשביל משהו מיוחד שווה לחכות, לא? אז הוא מחכה. היא מתחילה לקרוא את המתכון: צריך לאפות את תפוחי האדמה עד ריכוך.

בעלה הציץ למטבח: "נו, זה מוכן?" היא מסמנת לו עם כף יד פתוחה, 5 דקות, ומזרזת בלבה את התפודים העקשניים. עכשיו היא מנסה להגיע למרקם הבצקי המתואר בספר. עוד קמח, ועוד קצת, ואולי זה כבר יותר מדי. ועברה כבר יותר משעה. עכשיו היא כבר יודעת שהיא בצרות, כשהיא מנסה לגלגל את הבצק, וזה עוד צריך להתבשל... "כבר מוכן?" שואל בעלה בעיניים טרוטות ובטן מקרקרת קשות. כבר נהיה מאוחר. היא מוסיפה גם את היד השניה. 10 דקות. היא בטוחה. או לפחות ממש מקווה.

טוב. הם מבושלים. אוי ואבוי, עכשיו גם צריך להכין רוטב. והספר מתאכזר אליה בדרישה של עגבניות טריות קלופות. לבשל עד ריכוך. בפעם הבאה שבעלה ישאל אם האוכל כבר מוכן, היא תצטרך להוסיף גם את הרגל.

ב11 בלילה היא הגישה חגיגית את הצלחת מעוטרת הפרמז'ן לבעלה שישב מנומנם עמוקות ליד השולחן...

אז אני מביאה לכן את המתכון מוקדם בבוקר, כדי להציל בעלים מורעבים.

גלגלי אותם על שיני מזלג לצורה מושלמת (אילוסטרציה: shutterstock)גלגלי אותם על שיני מזלג לצורה מושלמת (אילוסטרציה: shutterstock)

אופן ההכנה לניוקי ברוטב עגבניות

שמים את השמן במחבת, מטגנים את השום, מוסיפים את העגבניות שנשרפו על האש וקולפו
מוסיפים מלח, פלפל וסוכר ומבשלים עשרים דקות
בסיר אחר מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את שאר החומרים של הניוקי
צרים "נקניק" על משטח מקומח וחותכים לפיסות של 2 ס"מ
מבשלים במי מלח שתי דקות ומסננים
מוסיפים את הניוקי לרוטב ומערבבים בעדינות
מערבבים פנימה את הבזיליקום ומפזרים מעל פרמזן ופירורי לחם