מי אוהב את השבת?! ובכן, על פי השיר - אמא ואבא, סבתא וסבא ושאר זוגות שיכולים להתחרז על המקצב הקבוע. ועכשיו אשאל: מי אוהב את ההכנות לשבת? אין מצביעים? קהל קשה. אבל אני מבינה אתכן, יום חמישי אמור להיות היום בו אנחנו מתחילות להרגיש את האפשרות לנוח אחרי השבוע הכל כך עמוס. אלא מה? צריכים להתכונן לשבת. שבת של שעון חורף. אבל אי אפשר לנעול את המטבח עם שלט "סגור לרגל קיצוצים" (של ירקות, כמובן).

לשם כך נברא הרעיון הגאוני: סנדוויץ'. כריך, בעברית מתוקנת. תחשבו על זה: לוקחים שתי פרוסות לחם, או לחמניה בצועה, אל תתביישו להעדיף פיתה, מורחים משהו, מניחים משהו אחר בוזקים דבר שלישי, מצמידים ויש לכם ארוחה. הגאונות ברעיון של אותו אריסטוקרט אנגלי שרשם על שמו את הפטנט, היא שהוא לא רק מהיר הכנה - כל מה שבחרו למילוי ידרוש לא יותר מכמה דקות - והוא גם מהיר אכילה. ועדיין משביע.

הנה שתי דוגמאות: חלבית ובשרית

כריך סלמון מעושן עם חמאת שום-שמיר

כמות: מנה אישית, זמן הכנה: 5 דקות

לכריך:

חצי בגט כפרי 2 פרוסות סלמון מעושן 2 כפות חמאה מלוחה רכה שן שום כתושה קורט שמיר יבש עלה חסה 10 זיתים ללא גלעין 10 עגבניות שרי

לרוטב:

כף מיונז כפית חומץ מלח פלפל שחור גרוס שום גבישי

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב למרקם אחיד וחלק. טועמים. תקנו את התיבול לפי הטעם.
בוצעים את הבגט, פותחים אותו, ומניחים את הצד הפנימי על טוסטר לקלייה קצרה. מערבבים את החמאה עם עם השום והשמיר ומורחים בנדיבות על הבגט החם משני הצדדים. מניחים קרעי חסה, עליה עגבניות שרי חצויות ופרוסות זיתים. מזלפים מהרוטב. על הירקות מניחים את הסלמון, שוב זילוף של רוטב, ומסיימים בשכבה נוספת של חסה, עגבניות וזיתים.
כדאי 'למעוך' את הכריך לדקה או שתיים תחת משהו כבד, לשילוב טעמים מושלם.

גלילות טורטטיה עם נקניקים וירקות

כמות: מנה אישית, זמן הכנה: 5 דקות

רכיבים:

טורטייה 2 סוגי נקניק לפי טעמכם חסה מסולסלת בצל ירוק פטרוזיליה כפית חרדל כף מיונז כפית שום כתוש כפית דבשקליל, משביע ובעיקר כיפי! (אילוסטרציה: shutterstock)קליל, משביע ובעיקר כיפי! (אילוסטרציה: shutterstock)

אופן ההכנה: מערבבים בקערית את החרדמל, המיונז, השום והדבש- למרקם חלק. מורחים את הרוטב על הטורטיה. מניחים עליה פרוסות נקניק לפי החשק, מפזרים קרעי חסה מסולסלת, בצל ירוק ופרוזיליה קצוצים דק. זולפים מעט מהרוטב. מניחים סוג שני של נקניק ומגלגלים את הטורטיה לגליל הדוק.

פורסים את גליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, ומגישים.


אז כמובן שאני לא מדברת על הכריך שקיבלנו לבית ספר, מרוח בגבינה ועליו פרוסות עגבניה שהופכת לסמרטוטית כל כך שקשה להאמין אפילו שידעה ימים יפים יותר. הסנדוויצ'ים של היום השתכללו כל כך, שיש בתי אוכל שמתמחים רק בזה. וזכרו שהחכמה של מילוי הכריך טמונה בשכבות: שכבות של רטבים, ירקות, גבינות, ביצים, דגים או בשר - שמצליחים לתקשר זה עם זה, ולהפוך לאחד. ואחד כזה שתרצו ממנו עוד הרבה.

אני הבאתי את ארוחת הערב, אתם תביאו את המועדון.