מרכיבים(5 מנות):
  • 1/2 קילו קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס + 1/3 כוס מים פושרים
  • 3 עגבניות קלופות וקצוצות
  • 5 שיני שום כתוש
  • צרור עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מן זית
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • 300 גר' גבינה צהובה מגוררת
  • 100 גר' גבינה קשה לפי הטעם
  • תוספות: זיתים, פטריות, פלפלים, בצל - מה שאוהבים

אופן ההכנה:

להכנת הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, את השמרים היבשים והסוכר. יוצרים גומה בתערובת ולתוכה שופכים את המים, השמן והמלח. כעת לשים את הכל יחד. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שמרגישים בצק גמיש. מהבצק יוצרים כדור, מקמחים אותו קלות ומתפיחים כ-1/2 שעה כשהוא עטוף היטב.

בסוף התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובכריות האצבע לוחצים קלות ממרכז, עד קצות הבצק כדי ליצור מעין מסגרת מסביב לפיצה.

גירסא של פיצה אישית לשמחת הילדים (אילוסטרציה: shutterstock)גירסא של פיצה אישית לשמחת הילדים (אילוסטרציה: shutterstock)

להכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.

מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

]]>