מרכיבים(6 מנות):

  • 1 כרובית בינונית
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 1 כרישה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 50 גר' חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 מכל שמנת מתוקה
  • מלח
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור
  • 2 כפות עירית קצוצה

אופן ההכנה:

מפרידים את הכרובית לפרחים. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. פורסים את החלק הלבן של הכרישה. מחממים סיר בינוני ובתוכו החמאה והשמן. מאדים בו את הבצל והכרישה עד לשקיפות. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים. מוסיפים יין לבן ומאדים שתי דקות. מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים. מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכרובית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל בסיר מכוסה עד שתפוחי האדמה יתרככו לחלוטין.

מסירים מהאש וטוחנים הכול לתערובת חלקה. מחזירים לאש, מביאים לרתיחה, מתבלים באגוז המוסקט ומוסיפים את השמנת. מרתיחים שוב ומבשלים חמש דקות. מתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.]]>