מרכיבים(5 מנות):
  • 1/2 קילו הודו אדום
  • 4 פלפלים בצבעים שונים
  • 2 בצל
  • 1 כוס קטשופ
  • 1 כף חרדל
  • 3 כפות חומץ
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1 לימון סחוט
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 1 כפית זרעי כמון
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

חותכים את בשר ההודו לקוביות של 1.5 ס"מ בערך. פורסים את הפלפלים לרצועות עבות וקצרות, ואת הבצלים לשמיניות.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד למרקם חלק ואחיד, מכניסים לתוכו את הבשר והירקות ומכסים אותם היטב ברוטב, מכל הכיוונים. כדאי להניח להשרייה של חצי שעה במקרר, לא חובה. הרוטב מתקבל טוב גם כך.

מנגל, בשר, ירקות. החיים הטובים (אילוסטרציה: shutterstock.com)מנגל, בשר, ירקות. החיים הטובים (אילוסטרציה: shutterstock.com)

מרכיבים שיפודים: מתחילים בבצל, נתח הודו, שלוש רצועות פלפל בצבעים שונים, מעליהם שוב בשר. מסיימים גם כן בבצל. חשוב שהבצל יהיה בתחילת כל שיפוד ובסופו, ופלפלים בין נתח אחד למשנהו.

מניחים את השיפודים על גריל או מנגל רותח. הופכים מידי כמה דקות, ומוודאים שכל ארבעת הצדדים קיבלו צלייה טובה. עדיף להפוך ולחזור שוב לאותו צד - כך הנתחים לא ייחרכו רק מבחוץ, ויהיו מוכנים ועסיסיים גם מבפנים.

]]>