מרכיבים(6 מנות):
  • לבצק: 200 גר' חמאה רכה
  • 1 חלמון
  • 1/2 ק"ג קמח תופח
  • 1 גביע שמנת
  • קמצוץ מלח
  • למילוי: סלסילת עגבניות שרי
  • 2 גבינת עיזים פרומז' (באריזת 'נקניק')
  • 3 כפות פסטו (הוסיפו או הורידו לפי טעמכם)
  • 1 גביע שמנת
  • 1 חלבון
  • 1 ביצה
  • 4-5 כפות גבינה צהובה מגוררת
  • חופן אגוזי מלך או צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

עבדי את כל חומרי הבצק לבצק רך וגמיש. בתבנית עגולה, שטחי את הבצק והצמידי היטב באמצעות האצבעות, גם לדפנות. על הבצק, מרחי שכבה עבה של גבינת העיזים.
ערבבי את השמנת עם הפסטו, הביצים, הגבינה, האגוזים או הצנוברים לבלילה אחידה, טעמי כדי לתקן תיבול, ושפכי את הבלילה על הבצק וגבינת העיזים. אפשר גם להוסיף עלי בזיליקום טריים.
חצי את עגבניות השרי לחצאים בחתך אורך, ופזרי בצורה נאה מלמעלה.
חממי מראש את התנור לחום בינוני של כ - 180 מעלות ואפי את הפאי במשך 45 דקות, עד הזהבה קלה.

המילוי רותח ומבעבע, הניחי את הפאי להתקרר ולהתגבש כמה דקות לפני ההגשה.

]]>