הכיני גלידה ביתית: מייפל וקראנץ' פקאנים מסוכרים

אני שותה תה רותח בכל יום מימות הקיץ, מה שאומר, בהתאמה, שההנאה הכי גדולה שלי מגלידות תתאפשר דווקא בחורף. אני מחבבת קיצוניות, כנראה. עם המתכון המנצח שלא משאיר טעם לוואי של ביצים, לא תמצאו אצלי השבת קינוח חורפי כמו פאי שוקולד חם, כי אם דווקא גלידה ביתית

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(12 מנות):
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר + 1/4 כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות סירופ מייפל איכותי
  • 100 גר' פקאנים מסוכרים
  • מכל ריץ'

אופן ההכנה:

לאחר שהפרדת את הביצים היטב, הקציפי בקערה נקייה לחלוטין תחילה את ששת החלבונים, תוך כדי הקצפה הוסיפי בהדרגה את הסוכר עד שייווצר לך קצף צח, מבריק ויציב. את החלמונים הקציפי בנפרד עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת והשמן. כעת מאחדים את הקצף עם מרית, בתנועות קצרות ואחידות עד לאיחוד.
הקציפי את מכל הריץ' לקצף גבוה, הוסיפי את המייפל וערבבי בזהירות, לא לשבור את הקצפות, בעזרת מרית, עד שהכל מתאחד.

6 ביצים מופרדות3/4 כוס סוכר + 1/4 כוס סוכר4 כפות שמן4 כפות סירופ מייפל איכותי100 גר' פקאנים מסוכריםמכל ריץ',אופן ההכנה:,לאחר שהפרדת את הביצים היטב, הקציפי בקערה נקייה לחלוטין תחילה את ששת החלבונים, תוך כדי הקצפה הוסיפי בהדרגה את הסוכר עד שייווצר לך קצף צח, מבריק ויציב. את החלמונים הקציפי בנפרד עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת והשמן. כעת מאחדים את הקצף עם מרית, בתנועות קצרות ואחידות עד לאיחוד. הקציפי את מכל הריץ' לקצף גבוה, הוסיפי את המייפל וערבבי בזהירות, לא לשבור את הקצפות, בעזרת מרית, עד שהכל מתאחד. ,,שפכי את התערובת לתבנית, פזרי פקאנים מסוכרים (הם 'יטבעו' פנימה במשך הזמן)
עוד קצת מייפל מלמעלה, כי אף פעם לא מספיק לנו (צילום: shutterstock)

שפכי את התערובת לתבנית, פזרי פקאנים מסוכרים (הם 'יטבעו' פנימה במשך הזמן) והכניסי למקפיא. כעת את צריכה 'לשמרטף' על הגלידה. מידי 3/4 שעה הוציאי אותה מהפריזר וערבבי היטב את התערובת החצי קפואה. כך תשמרי על מרקם רך של גלידה אמריקאית והביצים לא ייפרדו.

שתהיה לכן שבת חמימה.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית