מרכיבים(12 מנות):
  • 6 ביצים מופרדות
  • 3/4 כוס סוכר + 1/4 כוס סוכר
  • 4 כפות שמן
  • 4 כפות סירופ מייפל איכותי
  • 100 גר' פקאנים מסוכרים
  • מכל ריץ'

אופן ההכנה:

לאחר שהפרדת את הביצים היטב, הקציפי בקערה נקייה לחלוטין תחילה את ששת החלבונים, תוך כדי הקצפה הוסיפי בהדרגה את הסוכר עד שייווצר לך קצף צח, מבריק ויציב. את החלמונים הקציפי בנפרד עם 1/4 כוס הסוכר הנותרת והשמן. כעת מאחדים את הקצף עם מרית, בתנועות קצרות ואחידות עד לאיחוד.
הקציפי את מכל הריץ' לקצף גבוה, הוסיפי את המייפל וערבבי בזהירות, לא לשבור את הקצפות, בעזרת מרית, עד שהכל מתאחד.

עוד קצת מייפל מלמעלה, כי אף פעם לא מספיק לנועוד קצת מייפל מלמעלה, כי אף פעם לא מספיק לנו (צילום: shutterstock)

שפכי את התערובת לתבנית, פזרי פקאנים מסוכרים (הם 'יטבעו' פנימה במשך הזמן) והכניסי למקפיא. כעת את צריכה 'לשמרטף' על הגלידה. מידי 3/4 שעה הוציאי אותה מהפריזר וערבבי היטב את התערובת החצי קפואה. כך תשמרי על מרקם רך של גלידה אמריקאית והביצים לא ייפרדו.

שתהיה לכן שבת חמימה.

]]>