מרכיבים(10 מנות):
  • 2.5 כוסות קמח לחם
  • 2.5 כוסות קמח מלא
  • 1.5 כוסות מים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 2 כפות סוכר
  • לתוספות:
  • 1/4 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • 1/4 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

אופן ההכנה:

לשים את חומרי הבצק כ-10 דקות במיקסר לבצק גמיש. אם הבצק דביק מידי אפשר להוסיף מעט קמח. מוסיפים את הזיתים הקצוצים והעגבניות ולשים ידנית, עד שהתוספות נטמעות באופן אקראי ומקשטות היטב את הבצק.

טעים יותר מכל מאפייה. באחריות (צילום: צילומסך)טעים יותר מכל מאפייה. באחריות (צילום: צילומסך)

מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במשך 30 דקות. לאחר מכן לשים עם הידיים שוב, על מנת להוציא את האוויר.

יוצרים כיכר לחם גדולה, או כמה קטנות. עגולות, ארוכות או בצורת משולשים. מניחים בתבנית מצופה בנייר אפייה, מכסים את הכיכרות בניילון, מניחים מעליו מגבת ומתפיחים בחוץ כ20 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

כעת ניתן לחרוץ פסים לאורך ולרוחב כדי ליצור דוגמא מעניינת ללחם, ומפזרים מעט קמח.

מניחים תבנית עם מים בתחתית התנור ואופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות, כ-30 דקות.

מוציאים כשהלחם שחום וקשה. מצננים לפני שחותכים אותו.

בתיאבון!

]]>