צלי עוף מזוגג עם פירות יבשים, סילאן ובירה

ט"ו בשבט, סיבה לחגיגה אמיתית עם הפירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל. רשימת הפירות, אמנם, חרגה מרק שבעת המינים. היא מלאה במשמשים שנשתבחה בהם טורקיה, ותפוחים מיובשים ממיטב תוצרת אירופה, אבל אנחנו לא מתנגדים להרחיב את החגיגות. הנה מתכון שיש בו ארבעה מינים מהשבע

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(6 מנות):
  • עוף שלם
  • 200 גר' משמשים מיובשים
  • 200 גר' צימוקים
  • 100 גר' תאנים מיובשות
  • 1/2 ק"ג בצלי שאלוט
  • 1/2 כוס סילאן + 1/3 כוס סילאן
  • כף טימין
  • קורט מלח
  • 4-5 פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • 2 כוסות בירה לבנה איכותית
  • להגשה: גרגרי רימון

אופן ההכנה:

מעסים את העוף ב1/3 כוס הסילאן, גם מבפנים, ומניחים אותו לכמה דקות. מחממים מחבת עם תחתית עבה על חום גבוה, וצולים את העוף צלייה קצרה מכל הכיוונים. מוציאים מהמחבת.

מחממים את הבירה עם 1/2 כוס הסילאן וכל התבלינים לרתיחה קצרה, עד שריח הבירה מקבל ארומה מתובלת.

קולפים את בצלצלי השאלוט. קוצצים את הפירות היבשים או משאירים אותם שלמים - איך שאתם אוהבים. מניחים בתחתית התבנית. עליהם מניחים את העוף השלם. שופכים את רוטב הבירה והסילאן מכל הכל ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, ל45 דקות.

עוף שלם200 גר' משמשים מיובשים200 גר' צימוקים100 גר' תאנים מיובשות1/2 ק"ג בצלי שאלוט1/2 כוס סילאן + 1/3 כוס סילאןכף טימיןקורט מלח4-5 פלפל שחור1 כף פפריקה2 כוסות בירה לבנה איכותיתלהגשה: גרגרי רימון,אופן ההכנה:,מעסים את העוף ב1/3 כוס הסילאן, גם מבפנים, ומניחים אותו לכמה דקות. מחממים מחבת עם תחתית עבה על חום גבוה, וצולים את העוף צלייה קצרה מכל הכיוונים. מוציאים מהמחבת. ,מחממים את הבירה עם 1/2 כוס הסילאן וכל התבלינים לרתיחה קצרה, עד שריח הבירה מקבל ארומה מתובלת. ,קולפים את בצלצלי השאלוט. קוצצים את הפירות היבשים או משאירים אותם שלמים - איך שאתם אוהבים. מניחים בתחתית התבנית. עליהם מניחים את העוף השלם. שופכים את רוטב הבירה והסילאן מכל הכל ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, ל45 דקות. ,,העוף יבריק מזיגוג מתוק, ויהיה רך ועסיסי במיוחד, אבל החלק הטעים במיוחד הוא הבצלים, שמקבלים טעמים עמוקים של הכל והופכים להיות כמו ממתק. ,מגישים על אורז לבן, ומפזרים גרגרי רימון.
חג לאילנות, סיבה לחגיגה לבני אדם (אילוסטרציה: shutterstock)

העוף יבריק מזיגוג מתוק, ויהיה רך ועסיסי במיוחד, אבל החלק הטעים במיוחד הוא הבצלים, שמקבלים טעמים עמוקים של הכל והופכים להיות כמו ממתק.

מגישים על אורז לבן, ומפזרים גרגרי רימון.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית