מרכיבים(6 מנות):
  • לבצק:
  • 500 גר' קמח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן
  • לטיגון: שמן עמוק
  • למלית:
  • 1 כוס גרגרי חומוס יבש (או חומוס משומר)
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל טחון טרי לפי הטעם

אופן ההכנה:

בימינו כמעט כל פיצוצייה עם מכונת נקניקיות מציעה למכירה גם סמבוסק. לרוב הוא עשוי מבצק עלים ומכיל מליות משתנות. אל תתבלבלו! זה לא דומה ולא קרוב לסמבוסק המקורי. את ההיכרות עם המאכל הזה ערכתי בילדותי, בפורים, כשהוא היה גולת הכותרת החמימה והריחנית במשלוחי-המנות המסורתיים שקיבלנו משכנינו, יהודים עולי עיראק.

למרות האשכנזיות החיוורת שלנו, שאין לברוח ממנה, אמא שלי קיבלה מהן את המתכון ולמדה להכין את זה במיומנות של 'מסעודה' מקצועית. אם אתם מכירים את הסמבוסק המקורי הנפלא, ואם זו פעם ראשונה, הנה לכם מתכון שחובה להכין.

הווריאציה המטוגנת. שווה כל קלוריה (צילום: צילומסך)הווריאציה המטוגנת. שווה כל קלוריה (צילום: צילומסך)

אופן הכנת סמבוסק חומוס עיראקי

מכינים את המלית המלית:

אם אתם משתמשים בחומוס יבש, עליכם להשרות אותו במים למשך לילה, ולהתחיל בהכנת המלית. גרגרי החומוס דורשים בישול ארוך. אם אתם ממהרים ומשתמשים בחומוס מקופסת שימורים, דלגו לשלב השני.

1. מסננים את החומוס מהמים ששרו בהם, מבשלים בהרבה מים במשך שעתיים לפחות, עד שהם מתרככים מאוד.

2. קוצצים את הבצל, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל עד השחמה.

3. מסננים את החומוס המבושל (שמרו 2 כפות ממי הבישול) ומועכים במזלג.

4. מוסיפים למחית החומוס 2 כפות ממי הבישול, את התבלינים והבצל המטוגן.

מכינים את הבצק:

1. מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, ומוסיפים בהדרגה את המים לפי הצורך. אין חובה להשתמש בכל המים.

2. מוסיפים לקערה את המלח והשמן, לשים במשך 5 דקות לבצק אחיד, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך כ-40 דקות.

3. כשהבצק מכפיל את נפחו, לשים שוב במשך כמה דקות, מכסים שוב בניילון ומניחים לתפיחה שניה במשך עוד 40 דקות.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

4. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים.

5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ.

6. מניחים במרכז כל עיגול בצק כף גדושה מהמלית, מקפלים לחצי ליצירת סהרון, צובטים וסוגרים היטב את השוליים. מניחים את הסהרונים לנוח במשך 10 דקות. יש להקפיד שלא לכלוא אוויר בתוך הסהרון בעת הסגירה.

7. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק על להבה בינונית-נמוכה ומטגנים את הסהרונים בחום בינוני עד הזהבה. הופכים, מזהיבים את הצד השני ומעבירים לנייר סופג.

אם רוצים, מכניסים את הסהרונים לאפייה בתנור שחומם ל180 מעלות, במשך 10-12 דק', עד הזהבה.

]]>