מרכיבים(4 מנות):
  • 6 ביצים
  • 1 עגבניה
  • עגבניות מיובשות
  • טבעות זיתים שחורים
  • טבעות זיתים ירוקים
  • פטריות טריות
  • זעתר
  • שום גבישי
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל
  • 1 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 1 כף חמאה מלוחה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

על אותו בסיס, גוונו עם התוספות שאתם אוהבים (צילום: shutterstock)על אותו בסיס, גוונו עם התוספות שאתם אוהבים (צילום: shutterstock)

1. פורסים את העגבניות דק דק. פורסים את הפטריות.

2. טורפים את הביצים עם כל התבלינים.

3. ממיסים במחבת את החמאה, מוסיפים את שמן הזית ומתבלים במעט פלפל.

4. כשהמחבת רותחת יוצקים את בלילת הביצים.

5. לאחר כמה דקות, תחתית החביתה מתייצבת. זה הזמן להטביע בחלק העליון, הנוזלי, את העגבניות, הפטריות, וחלק מהזיתים.

6. מכסים את המחבת, מורידים לאש הכי נמוכה, כדי שהתחתית לא תישרף. ממתינים עד שגם החלק העליו של החביתה מתייצב כמעט לגמרי.

7. מניחים את העגבניות המיובשות, את שארית הזיתים, מפזרים גבינה צהובה עד להמסה מלאה.

מגישים ליד סלט ירוק.

בתיאבון!

]]>