קינוח מלכותי: פאי לימון בציפוי פירורי בראוניז

שולחן עורך: מתכון פטנט מיוחד לפסח. לא סתם כולם יחכו לחלק הזה של ליל הסדר...

מגזין בופה | כיכר השבת |
מרכיבים(10 מנות):
  • המצרכים לבראוניז:
  • 4 ביצים שלמות
  • 41 1 כוס סוכר
  • 32 כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ב-2 כפיות מים
  • 21 כוס קקאו איכותי
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה
  • המצרכים לקרם לימון:
  • 2 כוסות מים
  • 41 1 כוסות סוכר
  • 41 כוס קמח תפוחי אדמה
  • 21 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית קליפת לימון
  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

(1 תבנית בקוטר 28-24 ס"מ)

הכנת הבראוניז:

מקציפים ביצים שלמות עם סוכר כ-7 דקות. מנמיכים מהירות ומוסיפים את החמרים היבשים בקיפול.

יוצקים לתבנית בינונית ואופים ב-180 מעלות כ25-20 דקות.

מקררים היטב ומפוררים לפירורים גדולים.

הכנת קרם הלימון:

בסיר קטן מביאים לרתיחה מים, סוכר, מיץ לימון וקליפה. ממיסים קמח תפוחי אדמה ב-6 כפות מים, מוסיפים לתערובת המתבשלת ומבשלים על אש נמוכה עד שמסמיך.

טורפים חלמונים, מוסיפים 4 כפות מהתערובת המבושלת ובוחשים היטב.

מוסיפים את תערובת החלמונים וממשיכים לבשל כמה דקות עד לסף רתיחה.

מסירים מן האש ומוסיפים שמן.

המצרכים לבראוניז:4 ביצים שלמות 41 1 כוס סוכר32 כוס שמן2 כפיות קפה מומסות ב-2 כפיות מים 21 כוס קקאו איכותי1 כוס קמח תפוחי אדמההמצרכים לקרם לימון:2 כוסות מים 41 1 כוסות סוכר41 כוס קמח תפוחי אדמה21 כוס מיץ לימון1 כפית קליפת לימון3 ביצים מופרדות 3 כפות סוכר 2 כפות שמן,אופן ההכנה:, (1 תבנית בקוטר 28-24 ס"מ)
המתכון מככב על שער המגזין המיוחד לפסח (צילום: באדיבות מגזין בופה)

הרכבת הקינוח:

מניחים את פירורי הבראוניז בתחתית התבנית.

יוצקים את הקרם מעל תערובת הפירורים, ואם רוצים מפזרים פירורי בראוניז גם מלמעלה.

מקפיאים כשעתיים וחותכים לריבועים או למשולשים. מגישים קפוא למחצה או קר מאוד.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית