מרכיבים(8 מנות):
  • 3.5 כוסות קמח
  • 400 מ"ל בירה
  • 3 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 50 גרם חמאה או מרגרינה
  • מלח גס

אופן ההכנה:

אחרי שמסיימים לנקות את המקרר ועוברים למזווה, לא פעם מוצאים בקבוק בירה שאף אחד כבר לא מתכוון לשתות. יחד אתו נהוג לגלות גם שקית קמח פתוחה.

הפעם תוכלו לשדרג את המאבק שלכם בחמץ ולא סתם לשתות את הבירה שהתגלתה, אלא להכין ממנה לחמניות בירה נפלאות ומהירות לארוחת בוקר של יום הניקיונות המפרך.

בקבוק הבירה שנשכח במקרר מטבקבוק הבירה שנשכח במקרר מט"ו בשבט? זה הזמן לנצל אותו (shutterstock)

אופן הכנת לחמניות בירה

מערבבים קמח, אבקת אפיה, מלח וסוכר.

מערבבים חמאה מרוככת או מרגרינה ובירה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

מערבבים את המרכיבים היבשים והנוזליים ולשים עד לקבלת בצק רך.

לשים את הבצק במשך כמה דקות ויוצרים לחמניות עגולות.

מרטיבים מעט את החלק העליון של כל לחמניה ומפזרים מעליהן מעט מלח גס.

מחממים את התנור ל-200 מעלות ואופים את הלחמניות במשך 10 דקות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 10 דקות (זמני האפיה עשויים להשתנות בהתאם לסוג התנור וגודל הלחמניות, חשוב להשגיח עליהן ולא לתת להן להישרף).

נפלא למרוח על הלחניות החמות חמאה, ולהגיש לצד סלט ירוק.

בתיאבון!

]]>