מרכיבים(5 מנות):
  • 8-10 פרוסות לחם
  • 100 גרם חמאה
  • 5-6 בצלים גדולים
  • 1 כף חרדל
  • 3 ביצים
  • 150 גרם שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס גבינה מגוררת

אופן ההכנה:

כולנו מכירות את המצב הזה. כבר שבוע אנחנו לא מתייחסות לדיאטה ולטעם האישי של בני הבית ומרכיבות את התפריט אך ורק על סמך כמויות החמץ שמתגלות בפינות השונות במטבח.

ובכל זאת ברגע האחרון תמיד נמצא איזו חצי כיכר לחם קפוא שכבר אין זמן לאכול אותו. לא חייבים לזרוק אוכל, בשביל זה הומצאו מתכוני חיסול חמץ נפלאים.

אם אין לחם, הכל בסדר. אם יש לחם - הכינו קיש בצל (shutterstock.com)אם אין לחם, הכל בסדר. אם יש לחם - הכינו קיש בצל (shutterstock.com)

אופן הכנת קיש בצל על לחם

מורחים על שני צדי כל פרוסת לחם חמאה ומסדרים בשכבה אחידה בתוך התבנית.

מחממים את התנור ל-200 מעלות ומכניסים לחם לתנור ל-10 דקות עד להזהבה קלה.

פורסים את הבצל לטבעות ומטגנים בחמאה שנותרה.

מורחים על בסיס הלחם את החרדל ומפזרים את הבצל המטוגן.

מערבבים שמנת חמוצה וביצים ושופכים מעל הבצל.

מפזרים מעל את הגבינה ואופים במשך 35-40 דקות.

]]>