מרכיבים(5 מנות):
  • 500 גר' פסטה רחבה מבושלת
  • 1 חציל קטן
  • 1 קישוא מסוג זוקיני
  • 4 עגבניות
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • 3 שיני שום כתושות
  • קורט מוסק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 1.5 כפות חמאה מלוחה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. ממלאים סיר בליטר וחצי מים, עם 3 כפות מלח ו2 כפות שמן ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים לרמת אל-דנטה. (גם אם אתם אוהבים פסטה רכה, היא עוד תתבשל עם הרוטב לריכוך מלא)

2. חותכים את החציל לקוביות. מפזרים את הקוביות על משטח וממליחים את החצילים עד ל'הזעה'.

3. קולפים את העגבניות וחותכים לקוביות.

כשכל מרכיבי הרוטב מוכנים, הפסטה מצטרפת לחגיגה (אילוסטרציה: shutterstock)כשכל מרכיבי הרוטב מוכנים, הפסטה מצטרפת לחגיגה (אילוסטרציה: shutterstock)

4. שוטפים היטב את הזוקיני, משאירים אותו בקליפתו. חוצים לאורכו ופורסים לטבעות בעובי של 1/2 ס"מ.

5. על מחבת מניחים את השום הכתוש, מדליקים את האש, מוסיפים פלפל שחור. לאחר חצי דקה מוסיפים את החמאה. כשהיא נמסה, מוסיפים את שמן הזית.

6. סוחטים בעדינות את קוביות החציל, מוסיפים למחבת ומטגנים כמה דקות מכל צד - עד להשחמה קלה.

7. מוסיפים את העגבניות ומעבירים ללהבה בינונית עד לקבלת רוטב עגבניות סמיך (אפשר להוסיף רוטב עגבניות מוכן).

8. מכניסים את הקישואים עד שהם מתרככים.

9. מוסיפים את החלב ומתבלים במוסקט ומלח. זהירות, החצילים כבר מלוחים.

10. כשהרוטב מוכן, מוסיפים את הפסטה למחבת ומבשלים תוך ערבוב כמה דקות נוספות. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה.

מגישים לצד סלט עלים ירוק.

בתאבון!

]]>