מרכיבים(15 מנות):
  • לבצק:
  • 2.5 כוסות קמח
  • 250 גר' מרגרינה
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • לקרם ווניל:
  • 1 ליטר חלב
  • 1.5 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • מקל ווניל/ 2 כפיות תמצית ווניל
  • 200 גר' חמאה
  • תוספות:
  • תותים/ פירות יער
  • אבקת סוכר חום

אופן ההכנה:

את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מאחותי. כמובן שהייתי שמחה לקבל תבנית עם העוגה המוכנה, מאשר הוראות הכנה בלבד, אבל הצלחתי לשחזר את הסגנון שלה לא רע.

העוגה הזו היא תוצר של "אין ברירה". מכירים את זה שאין בנמצא את החומרים הבסיסיים שמקצרים כל תהליך והופכים כל מתכון לקל לביצוע? במקרה כזה מתחילים לאלתר. באין במקום מגוריה בצק עלים כשר, שלא לדבר על אינסטנט פודינג, היא חזרה למתכונים המקוריים. כמו פעם, כשהכינו הכל לבד.

התוצאה היא משהו שאתם מוכרחים, אבל באמת מוכרחים, להכין בעצמכם. כיוון שאין לי דרך להגיע אליכם הביתה ולכפות עליכם - תצטרכו לספר לי במערכת התגובות איך יצא.

אופן הכנת בצק עלים ביתי

1. ממיסים את המרגרינה עם המים בסיר.

2. מוסיפים את המלח והסוכר ולאחר מכן מוסיפים בהדרגה את הקמח. מערבבים היטב עד שנוצר כדור בצק.

3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.

4. מרדדים כל כדור לעלה. מקפלים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה פעם נוספת או פעמיים.

5. מחממים תנור לחום בינוני. מרפדים תבנית אפייה ואופים כל עלה בנפרד כ-10 דקות, עד הזהבה.

יצירת העלים: קיפול ורידוד שוב ושוב (אילוסטרציה: shutterstock)יצירת העלים: קיפול ורידוד שוב ושוב (אילוסטרציה: shutterstock)

אופן הכנת פודינג ווניל ביתי

1. מרתיחים בסיר את החלב, עם הווניל. אם אתם משתמשים במקל - חצו אותו לאורכו.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

2. בקערה נפרדת מערבבים 2 ביצים וכוס וחצי סוכר

3. מוסיפים כוס קמח ומקציפים במהירות גבוהה עד שנוצר קרם חלק

4. שופכים את החלב לתוך קערת הקרם, ומקציפים הכל יחד.

5. מחזירים את הקרם לסיר ומבשלים תוך עירבוב עקבי עד שמתקבל פודינג יציב.

6. מסירים את הסיר מהאש. מוסיפים 200 גרם חמאה שנמסה לתוך הפודינג. מערבבים ומקררים.

7. כשהקרם קר מרכיבים את העוגה:

מפזרים אבקת סוכר על תחתית כלי הגשה נאה. מניחים עלה בצק. מורחים בנדיבות מקרם הווניל. מוסיפים תותים חצויים או פירות יער. מניחים עלה בצק נוסף וחוזרים על סדר הפעולות. מסיימים בעלה בצק השלישי ומפדרים באבקת סוכר.

בתיאבון!

]]>