מרכיבים(12 מנות):
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כוס שמן
  • כפית מלח
  • שמן זית
  • לתוספות:
  • בצל ופלפל שחור
  • פלפלים קלויים ומלח גס
  • חצילים מטוגנים וגבינה בולגרית
  • עגבניות וזיתים
  • ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם...

אופן ההכנה:

1. בקערה לשים את הקמח, השמרים והמים. מוסיפים את השמן ולשים את כל המרכיבים לבצק. הבצק יוצא קצת דביק.

2. מוסיפים מלח ולשים שוב.

3. מניחים את הבצק לתפוח כחצי שעה.

4. לאחר מחצית השעה מחממים את התנור ל180 מעלות.

סנדוויץ' פוקצ'ה אף ילד לא יחזיר מבית הספר (צילום: shutterstock)סנדוויץ' פוקצ'ה אף ילד לא יחזיר מבית הספר (צילום: shutterstock)

5. באגרוף היד מועכים את הבצק על מנת להוציא בועות אוויר.

6. מושחים את היד בשמן זית, מפרידים נתח מהבצק ומותחים לעיגול רחב ומניחים בתבנית.

7. מורחים על כל פוקצ'ה שמן זית ומניחים מעל את התוספות.

8. מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות עד שהפוקצ'ות מקבלות צבע זהוב בהיר מאוד.

טיפ: ככל שתוסיפו שמן זית, הפוקצ'ה תצא טעימה ועסיסית יותר.

בתיאבון!

]]>