עורכים שולחנות חג עם אלישבע גליקסברג

כך ראוי לקבל את ראש השנה: אלישבע גליקסברג, מאסטרית הסטיילינג, מעצבת לכם שולחנות

אלישבע גליקסברג | כיכר השבת |
ראש השנה, כשהנפש עסוקה בזיכוך רוחני והתפילות ממלאות את מרבית היום, לא נותר זמן רב להקדיש לעריכה. על כן, אני מייעצת לערוך שולחן אווירה מסוגנן בפינה בלתי פעילה, אשר יהיה על תקן תפאורה לכל הסועדים ושידרוג ויזואלי לחלל האירוח.

בשולחן החג עצמו - התמקדו בעריכה אישית אסתטית. קחו בחשבון ששלל הסימנים תופסים נתח נכבד מנפח השולחן וססגוניותם מפארת אותו למהדרין.

עריכת שולחן מעוצבת לראש השנה

טרום חג:

1. לקפל את המפיות לכל ארוחה

2. להכין שקיות עם האלמנטים העיצוביים

3. לעצב סנטר פיס מודולארי, יציב ונייד

טרום הארוחה:

1. לערוך צלחת לכל סועד, כוסות שתיה מימין לצלחת, ערכת מפית סכו"ם ואלמנט עיצובי משמאל לצלחת

2. להותיר שטח מרכזי למניפות הסימנים

3. למקם את הנרות/פרחים בשטח בלתי פעיל על מנת שלא יתערבבו עם סימני החג(שהם מהות הסעודה) ולא יחצצו את קשר העין בין כל הסועדים

בשולחן החג עצמו - התמקדו בעריכה אישית אסתטית. קחו בחשבון ששלל הסימנים תופסים נתח נכבד מנפח השולחן וססגוניותם מפארת אותו למהדרין.,עריכת שולחן מעוצבת לראש השנה,טרום חג:,1. לקפל את המפיות לכל ארוחה,2. להכין שקיות עם האלמנטים העיצוביים,3. לעצב סנטר פיס מודולארי, יציב ונייד,טרום הארוחה:,1. לערוך צלחת לכל סועד, כוסות שתיה מימין לצלחת, ערכת מפית סכו"ם ואלמנט עיצובי משמאל לצלחת,2. להותיר שטח מרכזי למניפות הסימנים,3. למקם את הנרות/פרחים בשטח בלתי פעיל על מנת שלא יתערבבו עם סימני החג(שהם מהות הסעודה) ולא יחצצו את קשר העין בין כל הסועדים,,קונספט:,אלגנטי בסגנון נוסטלגי,צבעים:,פיגמנטים חמים במינון מוקפד,מרקמים:,מרוקעים, סרוגים,טקסטיל:,תפירה עצמית של מפת שמנת במרקם דמוי קרושה ומפיות בז' גודל 40 ס"מX 40 ס"מ.,עריכה:,שתי כוסות קריסטל מדוגמות מימין, צלחות חרסינה במרכז וסכו"ם על המפית משמאל,מאסטר פיס:,מרבדי פרחים בקומפוזיציה א סימטרית,מרכיבי השזירה:,וורדים בצבעים חמים,עלי פמפס,עלי מונסטרה,אקססוריז:,שני אגרטלים גאומטריים,יודאיקה:,פמוטות,לקט תחינות,,ארגונומיה:,- מרבד הפרחים תופס 1/3 מנפח השולחן כמקובל בכללי העיצוב.,כדי ליצור סיפור מעניין, הצבתי בצידו הימני של השולחן שתי שזירות, ועלי מונסטרה מחברים בין שני חלקי המאסטר פיס.,- את השזירה המרכזית הצבתי בצידו השמאלי של השולחן כפי שציינתי בפתיחת הכתבה, ששזירה גבוהה ודומיננטית אין להציב במרכז, מכיוון שהיא משתטלת על האוכל וחוצצת את קשר העין של הסועדים.,- השזירה הימנית נמוכה מגובה העין,- העריכה האישית מדגישה את הטריטוריה האישית של כל סועד,- מרכז השולחן ריק , מוכן ומזומן למגשי המזון,,צילום התקריב שם דגש לקשר הקיים בין הטקסטורות והמירקמים של האלמנטים המרכיבים את העריכה והעיצוב.,כלים: משיח כלים נאים יודאיקה: הומינר מזכרות ע. הפקה: רבקה לוי,,עיצוב שולחן חג: שירבו זכויותינו ועיצובינו כרימון,ראש השנה על סממניו וסדריו, הזדמנות נאותה להתבונן בשלל הטקסטורות והמירקמים, המוטבעים כבר מששת ימי בראשית על פירות וירקות ארצינו.,בפרוייקט משותף עם אסתר סומך, אשר מעבירה באקדמיה שלי סדנאות בלעדיות, נדגים שלב אחרי שלב, כיצד ניתן להפיק קערה מדוגמת בסגנון עכשווי מקליפת האבטיח.,מעבר לטעמים הנימוחים בפה, קבלו הצעת הגשה אומנותית וישימה.,,הכלים הדרושים מהמטבח:,- משטח חיתוך,- סכין חיתוך,- סכין טורנה,- כף פריזיאן,המוצרים הדרושים מחנות הירקות:,- אבטיח קטן,- מלון כתום (לא רך מדי)
כל תעצבי שולחן אווירה לראש השנה בלתי נשכח (צילום: דניאל לילה)

קונספט:

אלגנטי בסגנון נוסטלגי

צבעים:

פיגמנטים חמים במינון מוקפד

מרקמים:

מרוקעים, סרוגים

טקסטיל:

תפירה עצמית של מפת שמנת במרקם דמוי קרושה ומפיות בז' גודל 40 ס"מX 40 ס"מ.

עריכה:

שתי כוסות קריסטל מדוגמות מימין, צלחות חרסינה במרכז וסכו"ם על המפית משמאל

מאסטר פיס:

מרבדי פרחים בקומפוזיציה א סימטרית

מרכיבי השזירה:

וורדים בצבעים חמים

עלי פמפס

עלי מונסטרה

אקססוריז:

שני אגרטלים גאומטריים

יודאיקה:

פמוטות

לקט תחינות

אין צורך בכלי קיבול, עלי המונסטרה מחפים על הספוג (סטיילינג: אלישבע גליקסברג, צילום: דניאל לילה)

ארגונומיה:

- מרבד הפרחים תופס 1/3 מנפח השולחן כמקובל בכללי העיצוב.

כדי ליצור סיפור מעניין, הצבתי בצידו הימני של השולחן שתי שזירות, ועלי מונסטרה מחברים בין שני חלקי המאסטר פיס.

- את השזירה המרכזית הצבתי בצידו השמאלי של השולחן כפי שציינתי בפתיחת הכתבה, ששזירה גבוהה ודומיננטית אין להציב במרכז, מכיוון שהיא משתטלת על האוכל וחוצצת את קשר העין של הסועדים.

- השזירה הימנית נמוכה מגובה העין

- העריכה האישית מדגישה את הטריטוריה האישית של כל סועד

- מרכז השולחן ריק , מוכן ומזומן למגשי המזון

זוג האגרטלים מזכירים מחזיק ברכונים (סטיילינג: אלישבע גליקסברג, צילום: דניאל לילה)

צילום התקריב שם דגש לקשר הקיים בין הטקסטורות והמירקמים של האלמנטים המרכיבים את העריכה והעיצוב.

כלים: משיח כלים נאים יודאיקה: הומינר מזכרות ע. הפקה: רבקה לוי

הצבעים החמים הולמים את האווירה המשפחתית ובעל סמנטיקה לסימני החג (צילום: דניאל לילה)

עיצוב שולחן חג: שירבו זכויותינו ועיצובינו כרימון

ראש השנה על סממניו וסדריו, הזדמנות נאותה להתבונן בשלל הטקסטורות והמירקמים, המוטבעים כבר מששת ימי בראשית על פירות וירקות ארצינו.

בפרוייקט משותף עם אסתר סומך, אשר מעבירה באקדמיה שלי סדנאות בלעדיות, נדגים שלב אחרי שלב, כיצד ניתן להפיק קערה מדוגמת בסגנון עכשווי מקליפת האבטיח.

מעבר לטעמים הנימוחים בפה, קבלו הצעת הגשה אומנותית וישימה.

סטיילינג: אלישבע גליקסברג, הדגמה: אסתר סומך (צילום: אילן נחום)

הכלים הדרושים מהמטבח:

- משטח חיתוך

- סכין חיתוך

- סכין טורנה

- כף פריזיאן

המוצרים הדרושים מחנות הירקות:

- אבטיח קטן

- מלון כתום (לא רך מדי)

ההכנה:

1. הניחו את האבטיח על משטח יציב וחרצו קווי מתאר של עלים באמצעות סכין הטורנה.

2. הפרידו בזהירות את שני חצאי האבטיח ורוקנואת תכולתו על ידי חציבה בסכין

סטיילינג: אלישבע גליקסברג, הדגמה: אסתר סומך (צילום: אילן נחום)

3. שרטטו עלים באורח רנדומאלי והוציאו אותם מן הקליפה, תוך הקפדה על מרווח סביר, למניעת שבירה ושמירה על יציבות הקערה

4. הכינו כדורי מלון אסתטיים כמודגם בתמונה

5.מלאו את הקערה בכדורי מלון והניחו במרכז השולחן

קערה פירותית מושלמת. תקשט את הארוחה עד לקינוח (סטיילינג: אלישבע גליקסברג, הדגמה: אסתר סומך, צילום: אילן נחום)

הצעת הגשה אומנותית: קערה בתוך קערה. הצעת הגשה לעונת החגים: שלבו פירות מסביב לקערה

הטיפ שלנו:

התייחסו לסכין כעיפרון ביד הצייר - ושרטטו ללא חשש. במידה ואינכם יודעים לצייר, העתיקו עיטורים באמצעות נייר COPPY

שתהיה לנו שנה של שפע (הדגמה: אסתר סומך, צילום: אילן נחום)

אלישבע גליקסברג מנכ"ל יופי של אירוע Style Academy. להזמנת הרצאות, ייעוץ והצטרפות לקורס הפקת ועיצוב אירועים: 050-6767697 eli_7@bezeqint.net

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית