מרכיבים(6 מנות):
  • 1/4 1 כוס קמח (אפשר קמח מלא)
  • 1 כוס חלב
  • 1 כף אבקת אפיה
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • תוספות לבחירה:
  • 1 כף גבינה לבנה
  • 3 כפות רסק תפוחי עץ
  • 1 בננה בשלה מרוסקת
  • שוקולד צ'יפס
  • לזילוף:
  • סירופ מייפל
  • רוטב שוקולד
  • סירופ פירות יער

אופן ההכנה:

מנפים את המצרכים היבשים למניעת גושים.

מוסיפים את החלב, הביצה והשמן. אם בחרתם באחת מהתוספות - זה הזמן להוסיף גם אותם.

מערבבים באמצעות מטרפה עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

אם אתם מרגישים שהבלילה כבדה מדי - הוסיפו 1/2 כפית אבקת אפייה לתוספת אווריריות.

מחממים מחבת ומושחים אותה במעט חמאה.

יוצקים למחבת כמות של מצקת גדולה, בתנועה מעגלית של המחבת משטחים את הבלילה לכל הרדיוס, לעיגול יפה ואחיד ככל האפשר. ממתינים להופעת בועות על פני הפנקייק.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

כשחלקו התחתון של הפנקייק נפרד בקלות מהמחבת, הופכים ונותנים טיגון קצר גם לצד השני.

הצעת הגשה:

יוצרים "עוגת" פנקייקים. מניחים על צלחת פנקייק חם, ממיסים עליו מעט חמאה ומזלפים דבש. מעליו מניחים פנקייק נוסף וחוזרים על הפעולות. יוצרים ערימה מוגבהת של פנקייקים. פורסים למשולשים ומגישים מגדל משולש לכל סועד.

טיפ: לאירוע אלגנטי ורב משתתפים, יוצרים פנקייקים קטנים.

טיפ 2: לתוספת אווריריות - הוסיפי כפית חומץ תפוחי עף לבלילה.

]]>