מרכיבים(5 מנות):
  • 2 חזה עוף
  • לציפוי:
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1/4 כפית סודה לשתיה
  • 1/4 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף יין אדום לבישול
  • 2 כפות מים
  • 1 כף שמן
  • כמה טיפות שמן שומשום
  • לרוטב:
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 2 כפות חומץ לבן
  • 2 כפות רוטב סויה כהה
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 1/4 כוס קורנפלור
  • שמן לטיגון
  • שומשום קלוי לפיזור
  • בצל ירוק לקישוט

אופן ההכנה:

חותכים את חזה העוף לקוביות אחידות ככל האפשר בגודל של ביס (1 ס"מ בערך). בקערה מערבבים את כל חומרי הבלילה לציפוי, עד לקבלת מרקם אחיד.

מוסיפים לקערה את נתחי העוף, ודואגים שיהיו מצופים היטב בבצק. משהים כ1/2 שעה במקרר.

במחבת מחממים שמן לטיגון ומטגנים את נגיסי העוף המצופים מספר דקות על אש גבוהה. דואגים לטיגון זהוב-קל מכל הכיוונים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

מכינים את הרוטב:

בסיר קטן מרתיחים כוס סוכר לבן, 2 כפות חומץ לבן, 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן שומשום כף רוטב צ'ילי מתוק.

מוהלים את הקורנפלור ב1/2 כוס מים פושרים ומערבבים היטב למניעת גושים. מוסיפים תוך כדי עירבוב מתמיד לרוטב הרותח עד שהכל מבעבע.

זהירות, כווייה מהרוטב הזה מסוכנת במיוחד.

מגישים:

מרפדים את הצלחת בנדיבות באורז לבן מבושל, או נודלס מבושלים. מניחים את נגיסי העוף ויוצקים מעל הכל יחד את רוטב השומשום. מוסיפים שומשום קלוי ומקשטים בגבעול בצל ירוק קצוץ.

בתאבון!

]]>