מרכיבים(8 מנות):
  • 1 ק"ג קמח
  • 50 גר' שמרים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 2-3 כוסות מים פושרים
  • לזיגוג:
  • 3 כפות סירופ מייפל מדולל במעט מים חמים
  • מלח גס
  • תוספות:
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 1/2 כוס שברי פקאן סיני (זהירות, לא לילדים!)

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים, הסוכר, השמן, המלח והביצה.

2. מתחילים ללוש ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי לישה. אל תשפכו את כל כמות המים בבת אחת, ייתכן שלא תזדקקו להכל. שימו לב למה שהבצק צריך.

3. מוסיפים את הצימוקים ו/או שברי הפקאן וממשיכים ללוש, ביד או במיקסר - לפחות עשר דקות, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.

4. מניחים את הבצק להתפחה במקום חמים, כשהקערה מכוסה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. ההתפחה אורכת כשעה.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

טיפ לזירוז ההתפחה: מכסים את הבצק בניילון ומניחים מעליו ראש שום.

5. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ויוצרים לחמניות עגולות ומניחים להן לתפוח עוד.

6. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות.

7. מחממים את התנור מראש, ב180 עלות.

8. מברישים בסירופ מייפל מדולל ומפזרים מלח גס. (הניגודיות של המתוק והמלוח היא הפתעה נהדרת בפה).

4. אופים בתנור כ-25 דקות עד הזהבה.

לבריאות ובתיאבון!

]]>