מרכיבים(6 מנות):
  • 1/2 ק"ג בשר טחון איכותי
  • 1 בצל גדול
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב/ כתום
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל חריף
  • 2 קישואים
  • 3 עגבניות בשלות
  • 4 שיני שום כתושות
  • 3 גזר
  • 2 כפות סויה
  • 1 כוס יין אדום חצי יבש
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פטרוזיליה יבשה
  • פלפל שחור
  • מלח גס
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. קוצצים את כל הירקות לקוביות. את הגזר קוצצים קטן במיוחד.

2. מניחים בתחתית סיר רחב וכבד, עדיף עם תחתית כפולה, את שיני השום הכתושות. מדליקים את האש , ברגע שהשום מפיץ את ריחו מוסיפים את הבצל ומערבבים.

אחרי שעה על אש נמוכה, הרוטב מצטמצם לאחידות נפלאה עם הבשר (צילום: שלומית רובין)אחרי שעה על אש נמוכה, הרוטב מצטמצם לאחידות נפלאה עם הבשר (צילום: שלומית רובין)

3. כשהסיר רותח מוסיפים מעט שמן זית ומטגנים במשך כמה דקות עד שהבצלים מטוגנים היטב.

4. מזיזים את הבצל הצידה, ומניחים את הבשר הטחון להיטגן ישירות על תחתית הסיר הרותחת. באמצעות כף עץ מפוררים את הבשר, שלא ייטגן לגוש אחד אחיד.

ממשיכים לפורר תוך כדי טיגון ומערבבים.

5. מוסיפים מעט מלח ופלפל.

6. כעת מוסיפים את כל הירקות בהדרגה ולפי סדר. מפזרים מעט מלח אחרי כל ירק, מערבבים, ומניחים לו להתבשל מעט לפני שמוסיפים את הירק הבא.

הגזר תחילה, אחר כך הפלפלים, הקישואים ובסוף את העגבניות.

7. מערבבים היטב, מוסיפים את היין, הסויה והתבלינים, וממתינים לרתיחה על אש גבוהה.

8. מנמיכים את האש ומכסים את הסיר.

9. מבשלים כשעה עד שהעגבניות נמסות לחלוטין, הירקות רכים מאוד והתבשיל הופך להיות הרמוני ואחיד.

10. מבשלים פסטה בצורה האהובה עליכם. מגישים מנת פסטה ויוצקים מעליה מהבולונז. מערבבים ואוכלים.

השתכנעתם? התחילו לבשל!

בתאבון!

]]>