מרכיבים(12 מנות):
  • 1/2 ק"ג דלעת
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים גדולים
  • 8 שיני שום
  • 2 כפיות קמח
  • גבעול סלרי (ללא עלים)
  • שורש סלרי
  • 1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • פטרוזיליה טרייה
  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 1 מכל שמנת חמוצה
  • חופן זרעוני דלעת קלויים

אופן ההכנה:

1. קולפים את הירקות ואת וקוצצים אותם ואת הסלרי באופן גס. (לא מוסיפים את הפטרוזיליה)

2. מניחים בסיר רחב את שיני השום הכתושות ומדליקים את האש. מוסיפים כף שמן זית ומטגנים קלות.

3. מוסיפים את הירקות, יוצקים מעל מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית. מבשלים כ-30 דקות עד שהירקות רכים.

3. מוסיפים מעט מלח (שימו לב, המרק צריך להיות מתקתק ולא מלוח. המליחו בזהירות) וגרגירי כוסברה, בוחשים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-15 דקות.

4. מוציאים את הירקות ומועכים למחית חלקה במעבד מזון או במרסק ידני.

5. מחזירים לסיר ומבשלים על להבה נמוכה.

6. מערבבים את הקמח ב1/2 כוס מים לבלילה חלקה ללא גושים (אם צריך מוסיפים מים).

7. מוסיפים את הבלילה למרק, בוחשים במהירות, מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות.

8. מוסיפים את השמנת המתוקה, ממליחים עוד מעט, ומבשלים עד לרתיחה קלה. מכבים את האש מיד.

הגשה: יוצקים מהמרק לקערית נאה, מוסיפים כף שמנת חמוצה, מפזרים פטקוזיליה קצוצה וזרעוני דלעת קלויים.

בתאבון!

]]>