מרכיבים(12 מנות):
  • 3/4 כוס גריסים
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1 בצל סגול
  • 4 שיני שום
  • 3 פטריות פורטבלו
  • 4 גזר
  • 3 קישואים
  • כרובית
  • 1/4 כרוב
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית חווייאג'
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן זית

אופן ההכנה:

1. שוטפים את הגריסים והעדשים במים.

2. מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שקיפות.

3. מוסיפים את הפורטבלו פרוסות לרצועות יפות.

4. מכניסים את הגריסים והעדשים לטיגון, ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

5. ממלאים את הסיר במים עד ל2/3 מגובה הסיר, מוסיפים סלרי קצוץ, מגבירים את האש להרתחה, וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש ומבשלים כ20 דקות עד שהגריסים מתרככים והעדשים נמסות לחלוטין.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

6. פורסים את הגזר לעיגולים, חותכים את הקישואים לקוביות, מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים ואת הכרוב קוצצים דק.

7. מוסיפים את כל הירקות לסיר וממליחים.

8. מתבלים בכל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים על אש בינונית עד לריכוך מלא של הירקות.

הערה: הגריסים נוטים 'לשתות' הרבה מים. יש להקפיד על אש בינונית-נמוכה ולבדוק כל הזמן שלא חסרים נוזלים. כדאי גם מידי פעם לתת ערבוב עמוק כדי שהגריסים לא יידבקו לתחתית הסיר ויישרפו.

בתיאבון!

]]>