מרכיבים(5 מנות):
  • 5 עגבניות בשלות
  • 1 חציל
  • 1/2 גמבה
  • 1/2 פלפל ירוק
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כמון
  • פלפל שחור
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 5 ביצים

אופן ההכנה:

* חותכים את החציל לקוביות שוות בגודל בינוני, ומפזרים עליהם מלח גס.

* מחממים מחבת ומניחים עליה את הבצל חתוך לרצועות, שיני שום כתושות ומעט פלפל שחור. קולים דקה או שתיים ומוסיפים שמן זית לטיגון של כמה דקות.

* חותכים את הגמבה והפלפל לרצועות דקות או ריבועים קטנים, מוסיפים למחבת, מוסיפים מלח ומטגנים תוך כדי ערבוב.

* סוחטים מעט את קוביות החציל ומוסיפים אותם למחבת. עד ריכוך של הפלפלים.

* קולפים את העגבניות, קוצצים לקוביות ומוסיפים לבישול במחבת עד שהעגבניות נמסות לרוטב סמיך.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

* מוהלים את רסק העגבניות במעט מים, מערבבים היטב ומוסיפים לשקשוקה.

* מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה, עד שבשר החצילים והעגבניות הופכים לרוטב כמעט אחיד.

* מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקות.

* פותחים את הביצים בקערית. יוצרים בעזרת כף "גומות" בתוך הרוטב ויוצקים ביצה שלימה לתוך כל גומה. מפזרים מעליה מלח גס.

* מכסים את המחבת לבישול קצר של הביצים.

* מפזרים פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים עם ג'בטה טרייה.

בתיאבון!

]]>