מרכיבים(8 מנות):
  • קוביות בשר עגל, או אוסובוקו, או עוף לבחירתכם
  • 4 תפוחי אדמה
  • 2 בטטות
  • חתיכת דלעת
  • 2 גזרים
  • 1 בצל גדול, 4 שיני שום
  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 1/2 כוס שעועית חומה
  • 1 כוס גריסי פנינה
  • 1 כוס אורז מלא
  • 1/2 כוס קטשופ
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף גדושה קפה מגורען
  • קינמון
  • כמון
  • חווייאג'
  • פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה
  • מלח
  • שמן זית
  • 3/4 סיר מים רותחים

אופן ההכנה:

1. לפני תחילת העבודה משרים את השעועית בקערה עם מים ו2 כפות סודה לשתיה למשך שעה. זה מחליף ומשפר את הפעולה של השרייה ללילה. 2. פורסים את הבצל לעיגולים וקוצצים את שיני השום. 3. מטגנים בשמן זית עד שקיפות 4. מגבירים את האש, מוסיפים קוביות בשר עגל או אוסובוקו או עוף מתובלים במלח ופלפל וצורבים על אש גבוהה עד השחמה מכל הכיוונים. 5. מוסיפים את הגריסים, השעועית והאורז. מערבבים ומטגנים קלות. 6. מכניסים גם את תפוחי האדמה לתחתית הסיר, גזר, בטטה ודלעת. 7. יוצקים מים רותחים שיגיעו ל3/4 מתכולת הסיר ומנמיכים את האש. 8. מתבלים ב1/2 כוס קטשופ, 2 כפות דבש, מעט קינמון, כפית כמון, כף קפה נמס מגורען איכותי, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה ומלח. 9. מבשלים על אש נמוכה כשעתיים. מידי פעם לבדוק שלא חסרים נוזלים. 10. כמובן, משאירים את הסיר על הפלטה לבישול ארוך ואיטי של לילה שלם. שבת שלום, בתיאבון! ]]>