מתקן למצות

הקופסא "מצה – מצה" - בנויה כך שתכיל בדיוק חבילה של 500 גרם מצות, היא נפתחת לשני מעמדי הגשה וכך נמצא גם הפתרון לדילמת המצות ואופן הגשתן- שהרי מדובר בשני מעמדים בצורת משולשים ישרי-זוית שניתן להציב בשני קצוות שולחן הסדר באופן אסתטי

מחיר: 50 שקלים, ברשתות ובחנויות כל הבית המתמחות.

מארז דקורטיבי למצות מרובעות, רב שימושי ומייפה את השולחן (צילום: יחמארז דקורטיבי למצות מרובעות, רב שימושי ומייפה את השולחן (צילום: יח"צ)

מיזם 'זר עוזר' - עבודות יד

גם עמותת 'צ'יימס ישראל', המפעילה את מיזם "זר עוזר", הפועל למען שיקום אנשים עם צרכים מיוחדים במסגרתו לוקחים חלק אנשים עם פיגור שכלי, נפגעי נפש, לקויי ראייה, אוטיסטים ואנשים עם מוגבלויות שונות הנמצאים בתהליך שיקום מציעה לקראת החג שלל מתנות וסידורי פרחים לחג. בין המתנות תמצאו מגש מצה העשוי מעיסת נייר בעבודת יד והוא מוצע בתוספת של חרוסת 120 גרם ואגוזים.

מחיר: 80 שקל, להזמנות - 'זר עוזר' 03-7168448.

סירי בישול

מותג כלי הבית FRESCO מציע סירי יציקה מאלומיניום בציפוי קרמי לבישול מופחת שומן. הסיר מסדרה זאת מוצע בגדלים שונים ובגוונים צבעוניים ותוססים.

הסירים אינם מכילים PFOA (החומר המדביק את שכבת הציפוי לכלי הבישול) הנחשף בארה"ב כחומר בלתי ידידותי.

תחתית "אינודקציה" (טכנולוגיה בשימוש אנרגיה אלקטרומגנטית) של הסיר תאפשר בישול מהיר ואחיד. הסיר מתאים לשימוש בכל סוגי הכיריים ומגיע בצירוף 2 ידיות סיליקון המאפשרות אחיזה בטוחה גם כשהסיר חם.

מחיר: 99-200 שקל, ברשתות ובחנויות כל הבית המתמחות. לבירור נקודת מכירה 03-9611180.

כלי אכסון מפורצלן איכותי ואריזה הרמטית. מתאים להגשה (צילום: יחלוק אנד לוק כלי אכסון מפורצלן איכותי ואריזה הרמטית. מתאים להגשה (צילום: יח"צ)

מפצח אגוזים

מפצח האגוזים מעץ של חברת Pe’pe’-wood-art עשוי מעץ אקליפטוס קשיח, ויש לו מעין יתד קטנה שמוחדרת לתוך האגוז אך אינו חוצה אותו ומותירה אותו שלם.

מחיר: 110 שקל, להזמנות: 054-5666158.

כלי הגשה לאירוח

ב-FRESCO מציעים לקראת החג סט צלחות פורצלן מרהיב וחגיגי המועטר בפס זהב המשווה לכלי האוכל מראה יוקרתי ואלגנטי. הסט כולל 18 חלקים (6 צלחות מנה ראשונה, 6 קעריות מרק ו-6 מנה עיקרית).

מחיר: 110 שקלים, בחנויות כלי הבית ברחבי הארץ.

סט כלים מלכותי לחג. מתנה שווה במיוחד עד 200 שסט כלים מלכותי לחג. מתנה שווה במיוחד עד 200 ש"ח (צילום: יח"צ)

כלי אוכל

בעריכת השולחן הקלאסי ועשיר המזלגות יונחו משמאל לצלחת מהגדול לקטן לפי סדר המנות. סכין וכף ימוקמו מימין לצלחת. והכוס לצידן. יחד עם הסכו"ם תוכלו להיעזר גם באלמנטים משלימים כגון חבקים, סט מלחיה ופלפליה ומפיות בד אישיות, אשר יונחו במרכז השולחן. את כולם תוכלו לרכוש ברשת 'הרמוניה לבית'.

מחיר: כוסות זכוכית - 14.90, סכו"מ 24 חלקים - 99.90 שקל, זוג מלחיות בצורת קומקום - 70 שקל.

כוס לאליהו הנביא

מותג כלי הבית SD מציע כוס אליהו הנביא, מהודרת מזכוכית לברכת קדש וה"קידוש" על היין בארוחת ליל הסדר.

מחיר: 50 שקל בסניפי רשת הום סנטר ובחנויות כלי הבית המתמחות.

פוצחן אגוזים צבעוני, מפלסטיק עמיד במיוחד ומשובב עין (צילום: יחפוצחן אגוזים צבעוני, עם ידית נוחה, עמיד במיוחד ומשובב עין (צילום: יח"צ)

קוצץ שום ובצל

הגאדג'ט של חברת FRESCO יהפוך את משימת חיתוך הבצל והשום לפשוטה יותר. קופסת פלסטיק קטנה עם להב דו כיווני, אשר מסתובב בעזרת הידית המחוברת אליו תקצוץ את הבצל או השום בלי דמעות וללא ריח שנדבק לאצבעות.

מחיר: 40 שקלים, בחנויות כלי הבית המתמחות.

ראנר דקורטיבי לשולחן

חברת 'ביפור-מרקט', מציעה ראנר דקורטיבי לשולחן החג המשמש משטח מבודד-חום לכלי האוכל והבישול. הראנר העשויי 100% גומי טבעי ומהווה שכבת חיץ ובידוד בין כלי אוכל והמזון החמים למשטח השולחן. הוא מוצע בהדפסים עיצוביים שונים ומרשימים, הוא עמיד במים, קל לניקוי ואינו מתקמט.

שכבת הגומי מאפשרת יציבה בטוחה ללא החלקה, הוא נעים למגע, קל לאחסון ומעניק בידוד והגנה מרבית מחום עד 250 מעלות. הניקוי קל ופשוט יש לשטוף (ידנית) במים וסבון ללא חומרי הלבנה ומרכך כביסה ולייבש במקום מוצל (לא במייבש).

מחיר: 70 שקל ברשתות השיווק ובחנויות המתמחות.

ראנר חגיגי לשולחן של בי פור מארקט. משדרג את עיצוב ההגשה (צילום: יחראנר חגיגי לשולחן של בי פור מארקט. משדרג את עיצוב ההגשה (צילום: יח"צ)

סכינים

הסכין הינה הכלי המרכזי והעיקרי לתפעול מטבח, נוכל לוותר / לאלתר לגבי כל כלי אחר במטבח אבל הסכין הוא מלך המטבח ועל כן בבחירת סכין מרכזית / סכיני עזר יש להפעיל שיקול דעת רב וזאת בשל עמידות הסכין, נוחות, חדות, איכות, מותג, ומחיר. תוך הבנה כי בחירה נכונה תלווה אותנו לשנים רבות (יש האומרים כי "סכין טובה מלווה אותי חיים שלמים").

חברת "ARCOS" הספרדית המתמחה משנת 1745 ביצור סכינים איכותיות מסגסוגת ייחודית של פלדה שאינה מחלידה השומרת על אורך חייו של הסכין לשנים ארוכות מספקים הסבר להבדלים בין הסכינים השונים.

סכין שף מחוזק

סכינים בעלי איכות גבוהה ביותר הבנויים מקשה אחת של פלדה משובחת, החיבור בין הידית ללהב כולל חגורת חיזוק הנוצרת ע"י לחץ מכבש בחום גבוה , חגורה זו מקנה לסכין עמידות, משקל ואיזון.

מגוון מתנות שימושיות לחג שישמחו את המארחים ואת האישה (צילום: יחמגוון מתנות שימושיות לחג שישמחו את המארחים ואת האישה (צילום: יח"צ)

סכין שף רגילה

תהליך היצור של הסכין מתבסס על חיתוך במכונה של רצועה בודדת העשויה מקשה אחת, ידית הסכין עשויה בד"כ "בקליט" (פלסטיק קשיח ואיכותי), תהליך היצור הוא חסכוני יותר מתהליך החיזוק ולכן המוצר פחות יקר לרכישה, איכות גבוהה במחיר אטרקטיבי.

סכין שף הינה סכין מרכזית העונה על מגוון שימושים קרי: חיתוך, קיצוץ, פריסה, של מגוון חומרי הגלם העיקריים במטבח , כגון: בשר, עופות, ירקות, דגים. הסכין הינה רחבה (בחלק הקרוב לידית) וקצה הסכין הינו שפיץ ישר, רוחב הסכין מקנה נוחות מירבית בעת השימוש, תוך הרחקת פרקי האצבעות ממשטח העבודה, תנועות העבודה בעת השימוש הינם סיבוביות (תנועה מעגלית) או תנועות "משיכה" לאחור תוך משיכת הלהב על פני משטח העבודה.

אורך מומלץ : 20 ס"מ = 8 אינץ'

סכיני שף מקצועיים של Arcoss, מתנה נהדרת לכל בשלנית (צילום: יחסכיני שף מקצועיים של Arcoss, וקוצץ בצל ושום גאוני (צילום: יח"צ)

סכין לחם / מסור

סכין המסור המקובלת הינה סכין לחם, סכין אשר סיומת הלהב מסתיימת כמו האות ת , אך נדגיש כי מגוון סכיני המסור ובניהם גם סכין לחם, מוכשרות למגוון שימושים, כגון ירקות, בצקים, מאפים, פירות, בשר מבושל, בעצם עם סכין משור ניתן לבצע את כלל החיתוכים מלבד בשר חי ודגים (חיתוך דגים ובשר חי יש לחתוך בסכין חלקה בלבד) העבודה בסכין מסור מתבצעת בתנועות ניסור אחורה וקדימה.

אורך מומלץ: 26 סמ' – 10 אינץ'

סכין טורנה

סכין הטורנה הינה סכין קילוף / קישוט / עזר לטבח המקצועי והחובב כאחד, הטבח המקצועי מניח סכין זו בכיסו או על שרוולו, על מנת שיוכל לשלוף סכין זו בכל זמן נתון במטבח. הסכין משמשת לניקוי וקילוף ירקות ופירות, לקישוט, עיקר העבודה עם סכין זו התבצע בתנועות סיבוביות של פרק כף היד.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'כיכר השבת' ותישארו מעודכנים

אורך מומלץ: 7 ס"מ

סכין רב"ש

כשמה כן היא, רב שימושית, סכין בעלת להב צר וקצה מעוגל או שפיץ ישר, העונה למגוון השימושים בחיתוך ללא שיניים, נוחה לקהל אשר עדיין אינו בשל לחתוך בסכין שף אך מבקש ל"שדרג" את עצמו ומצריך תרגול.

אורך מומלץ: 14-21 ס"מ 5.5-8.5 אינץ'.

סכין דגים

סכין בעלת להב גמיש, גמישות הלהב מאפשרת להיצמד עם הלהב לאידרת הדג ובכך למנוע את "פציעת" הבשר של הדג ובכך להפריד פילה נקי ויפה תוך ניצול מירבי של בשר הדג.

אורך מומלץ: 17 סמ' 6.5 אינץ'

סכין פרוק

סכין שנועדה להפריד בשר מעצמות, הסכין הינה צרה בחלק הקרוב לידית, וצרה יותר בקצה, המפגש העיקרי עם סכין זו היא אצל קצבים, או טבחים מקצועיים או לחילופין חובבים אשר משאת נפשם הינה טיפול בבשר ועופות.

אורך מומלץ: 14 סמ' 5.5 אינץ'

סכין בשר

סכין רחבה אשר רוחב הלהב מקביל לידית וקצה הלבה רחב וקצהו מתעגל כלפי מעלה, יעודה העיקרי של סכין זו היא פריסת גושי בשר, חיתוך בשר לקוביות, עיקר העבודה אצל קצבים או קרניבורים למיניהם.

אורך מומלץ: 20-32 סמ' 8-13 אינץ'.

]]>