ארוחת ביניים: לביבות בטטה בסגנון מתוק-חריף

מחפשות ארוחה קלה ומזינה? הכינו מראש כמות גדולה של לביבות בטטה, חלביות או פרווה

שלומית רובין | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • 5 בטטות גדולות
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי חריף
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות מיץ ענבים (או יין יבש, אם הבטטות מתוקות)
  • 1 כוס קמח
  • גבינת פרמז'ן מגוררת
  • פלפל שחור
  • שמן או חמאה לטיגון

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבטטות וחותכים לרבעים.

2. מבשלים אותן בסיר מכוסה עם מעט מים כ- 40 דקות עד שהן רכות מאוד.

3. מניחים את הבטטות במסננת זמן ממושך, כדי שיתקררו ויגירו מקסימום נוזלים.

4. מקררים את הבטטות במקרר כשעה נוספת.

5. מועכים את הבטטות עם ממחה, מוסיפים את הסויה, הצ'ילי, המלח, ואם הבטטות לא ממש מתוקות, גם את מיץ הענבים או היין.

6. מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח, מערבבים רק עד שהתערובת אחידה.

7. מחממים שמן או חמאה במחבת טפלון על להבה בינונית-נמוכה. בעזרת כף נוטלים מהתערובת ומורידים למחבת. כדאי לעבוד עם ידיים רטובות, כיוון שהעיסה דביקה למדי.

8. משטחים מעט את הלביבות על המחבת. מטגנים כ- 10 דקות, עד שהן משחימות.

בתיאבון!

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית