מרכיבים(8 מנות):
  • 1/2 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 סלסילת פטריות פורטבלו
  • 2 מכלים שמנת מתוקה לבישול
  • פלפל שחור
  • מוסקט
  • מלח
  • שמן זית
  • גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומותירים אותם בקליפתם. חוצי כל תפוח אדמה לחצי לאורכו.

2. מרתיחים מים בסיר ומבשלים את תפוחי האדמה כ10 דקות, חצי בישול.

3. מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומייבשים אותם קלות בנייר סופג. מרתיחים במחבת גדולה את זמן הזית ומקפיצים את תפוחי האדמה עד לקבלת מעטה פריך מעט.

4. פורסים את הפטריות ומוסיפים למחבת. מתבלים בפלפל ומלח.

5. יוצקים את תפוחי האדמה והפטריות לתבנית, שופכים מעל את השמנת ומתבלים במלח, פלפל ומוסקט.

6. אופים בתנור על חום בינוני 30 דקות.

7. מפזרים גבינת פרמזן ומגבירים את חום התנור ל10 דקות אחרונות של אפייה.

בתיאבון!

]]>