מרכיבים(10 מנות):
  • 240 מ"ל חלב לבן
  • 210 גר' סוכר
  • 1 כף תמצית וניל
  • 20 גר' קורנפלור
  • 120 מ"ל חלב קר
  • 200 גר' שוקולד
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • לגלידת שוקולד לבן:
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 1-2 כפות רום אמיתי
  • לגלידת שוקולד עשירה:
  • 100 גר' שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
  • 100 גר' שוקולד חלב
  • 1-2 כפות ליקר שוקולד

אופן ההכנה:

מערבבים היטב קורנפלור ו 120 מ"ל חלב קר עד שכל הקורנפלור מוטמע בחלב ואין גושים.

מניחים בסיר קטן 240 מ"ל חלב, סוכר ותמצית וניל, ומחממים עד לרתיחה.

כשהנוזל בסיר רותח, מנמיכים את האש ומוסיפים בבת אחת את תערובת הקורנפלור. מערבבים בלי הפסקה עד שהתערובת מסמיכה, ומורידים מהאש.

מוסיפים לתערובת הקורנפלור החמה את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס ומתקבל מעין פודינג.

מקררים אותו היטב, וכשהוא יציב וקר.

מקציפים קצפת ממיכל שמנת מתוקה לקצפת תפוחה וחלקה

מערבבים היטב את השוקולד ומקפלים לתוכו את הקציפה. חשוב להקפיד לקרר היטב את תערובת השוקולד לפני שמוסיפים את הקצפת כדי שהיא לא תתפרק.

מעבירים לקופסא אטומה ומקפיאים למשך הלילה.

]]>