מרכיבים(15 מנות):
  • לבצק:
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 6 כפות מים פושרים
  • 2 כפות סוכר
  • 5 כוסות קמח
  • 1 ביצה + 3 חלמונים
  • 2 חבילות מרגרינה (400 גרם) בטמפ' החדר
  • למלית:
  • 3 חלבונים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות קפה, מומס במעט מים רותחים
  • 1 ביצה טרופה לזיגוג

אופן ההכנה:

1. ממיסים שמרים, מים וסוכר ומניחים בצד ל-10 דקות עד לתסיסה.

2. מעבדים קמח עם תערובת השמרים, ביצה חלמונים ומרגרינה במיקסר עם וו לישה, רק עד לקבלת בצק חלק.

מניחים לבצק ל-15 דקות.

3. בינתיים מוסיפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף אחיד ומבריק. מוסיפים קפה ומקציפים קצרות.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מרכיבים את העוגה ואופים: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לריבוע בגודל התבנית.

משמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה, ומניחים בתחתית שכבת בצק ראשונה.

מורחים על הבצק כשליש מהקצף. מכסים בבצק ומורחים קצף, כך שמתקבל סנדוויץ' של 4 שכבות בצק ובתוכו 3 שכבות קצף.

6. מברישים את שכבת הבצק העליונה בביצה טרופה. אפשר לייצור דוגמא על הבצק על ידי חריצתו במזלג בצורת זיגזג.

7. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.

בתיאבון!

]]>