1. בריאות

גבינות היום אינן טבעיות ופשוטת כפי שהיו פעם, הן הפכו למוצר תעשיתי מתוחכם שאיננו מודעים

לכל המרכיבים שבו והשפעותיהם עלינו ועל ילדינו.

לדוגמא: בימים האחרונים התגלה במלזיה בתוך השוקולד היוקרתי קדברי גן של חזיר. דוגמא אחרת: רוב הגבינות שיש בהן גוון צהוב או צהבהב יש צבע מאכל שנקרא אנאטו, אמנם טבעי אך לפי מחקרים רבים גורם להפרעות התנהגות אצל ילדים.(

גבינות ביתיות, גם אם הן מוכנות מהחלב של הסופר, אינן מכילות את התוספות של חומרי יצוב, משפרי טעם, צבעי

מאכל, חומרי שימור , ועוד . גבינות ביתיות בדרך כלל קלות יותר לעיכול לרגישים ללקטוז.

2. חסכון כספי

בהכנת גבינה ויוגורט ביתיים ניתן לחסוך כ-60% מעלות מוצרי החלב.

3. טעימות יותר

גבינות ביתיות הינן בדרך כלל טבעיות, עדינות וטעימות יותר. קשה לטעום את המוצר הסינתטי אחרי שמתרגלים לגבינה הביתית.

4. אפשרות לכשרות מהודרת

בתהליך ההכנה של גבינה ביתית אתם שולטים במרכיבים של הגבינה. כיוון שגבינות היום הן מוצר טכנולוגי המכיל מרכיבים רבים שונים ומשונים ,וכל סוגית מקור המרכיבים נהיתה סבוכה, ישנם סוגים רבים של גבינות שלא ימצאו בכשרות מהודרת ויש לכך סיבות.

בהכנת גבינה ביתית באמצעות חומרים פשוטים, או בגבינות המורכבות יותר, באמצעות אנזימים ומחמצות חלב ישראל ניתן להכין לבד מגוון של גבינות איכותיות ומיוחדות.

5. כיף והנאה לך, למשפחה ולאורחיך

6. חיבור לאורח חיים טבעי ופשוט יותר.

מתכון פשוט לגבינת ריקוטה ביתית

(koshercurds.com)

גבינת ריקוטה האיטלקית עשתה עליה ולאחרונה נהיתה פופלארית גם כאן. במטבח האמריקאי נוהגים להשתמש

בה למאכלי גבינה במקום הקוטג' הקנויה שלנו. מסתבר שקל מאד מאד להכינה, ואין צורך בציוד או בחומרים

מיוחדים.

גבינה ריקוטה ביתית

חומרים:

4 ליטר חלב שקית של תנובה בד"צ

1 כפית מלח לימון

כפית מלח

אופן הכנה: מוסיפים מלח לימון ומלח לתוך החלב, מחממים לטמפרטורה של 60 מעלות.

לערבב בעדינות בכף מחוררת עד שהגבן מתחיל להתגבש.

להוריד מהאש.

לשים בתוך בד ולתלות מעל הכיור לניקוז הנוזלים למשך 25 דקות. להעביר מהבד למיכל )להוסיף מלח לפי הטעם(.

הריקוטה מעולה להכנת לזניה או קנלוני או לעוגת גבינה.

(רב דוד ווילר מרמת הגולן, מרפא טבעי ומנחה סדנאות להכנת גבינות ביתיות כשרות למהדרין, באנגלית ובעברית. מוזמנים ליצור קשר david@koshercurds.com)

]]>