תנ"ך במטבח: מתכון ללחם בירה ותבלינים

פרשת השבוע מחזירה אותנו לדברים הבסיסיים. ומה יותר בסיסי מלחם? מתכון ורעיון לשבת

דינה פלר | כיכר השבת |
אם היינו צריכים להגדיר את המשפט בתורה הכי לא נוח לרוב מנהיגינו, בטח ברוב קולות היה זוכה הפסוק מפרשת השבוע שלנו: "אל תוסיף ואל תגרע מהמצוות". והפרשה כולה? המתעלמת כל כך מכל הישגי ופלפולי המוח היצירתי שלנו? ועוד אוסרת על הפירוש המתחכם של ההוראות הברורות האלה!

שמור את יום השבת ללא התחשבות בחופש העיסוק והתנועה. אל תחמוד ללא קשר למצב הכלכלי שלך. וחרם תחרים עמים שונים החיים בארצנו? ככה, ללא התחשבות באוכלוסייה האזרחית, ההזדמנויות המדיניות ודעתה של הקהילייה הבינלאומית? אכן כך, וזו דרכנו היחידה לחיות בארץ בה צווה עלינו לחיות.

על אף ההבטחות הרבות של החיים הטובים המצפים לנו בארץ ישראל במידה ונלך בדרך שבה אנו מצווים ללכת, עצם ההליכה בדרך הזאת אינה ניתנת לבחירה, כמו גם החיים בארץ ישראל על כל התנאים והמגבלות שהדבר מטיל עלינו.

והמגבלות האלה, הלא מתחשבות בחוקים יפי הנפש שהומצאו בעת האחרונה, הם אלה שמהווים את הבסיס של קיומנו, של הגדרותינו, של חיינו. הדברים הבסיסיים ביותר שלא ניתנים לבחירה, להתניה, לדיון, או לשינוי.

כי לא נוסיף ולא נגרע ממקור חיינו המתואר בפרשה שלנו. וכך זאת גם אם השאפתנות, היצירתיות, הפחדנות או החמדנות מספקים לנו שלל נימוקים ל"סטיה קטנטנה" מהדרך המוגדרת עבורנו.

להורים המסתבכים בחינוך ילדיהם והבוכים מהאווירה הקשה בבית מוצע לעיתים קרובות לשכוח מכל השאיפות והגישות החינוכיות, ולחזור לדברים הבסיסיים ביותר. הנה אם והנה בן, והם אוהבים זה את זו.

והאהבה הזאת היא מקור הכול, וכל השאר הן תוספות שפעם נראו אולי יפות וחשובות, אך עם הזמן רק הקשו על השניים והרסו את חייהם. וכך גם לנו, בעיצומו של המשבר, הבכי וההסתבכות, מוצע לעשות הפסקה ולחזור לדברים הבסיסיים ביותר שבעצם מרכיבים את זהותנו ומבטיחים את חיינו בארצנו.

ובשבוע שבו אנו מדברים על המקורות והדברים החשובים והבסיסיים ביותר נכין גם את המאכל הבסיסי ביותר והוא לחם.

לחם בירה ותבלינים

1 שקית שמרים לאפיה

1 שקית של משפר אפיה

2 כוסות קמח מלא

2 כוסות קמח רגיל

330 מ"ל בירה כהה

60 גרם חמאה או מרגרינה מומסת

1 כף שטוחה סוכר

1 כף שטוחה מלח

1 ביצה טרופה + 1 חלמון

1 בצל קטן

2 כפות עגבניות מיובשות

ממיסים את השמרים בבירה. מוסיפים חמאה או מרגרינה וסוכר. טורפים יחד ביצה ומלח ומוסיפים לתערובת השמרים.

מנפים את שני סוגי הקמח, מערבבים עם הנוזלים ולשים במשך 10 דקות עד לקבלת בצק רך.

משאירים במקום חם לשעה עד שהבצק יכפיל את נפחו.

בינתיים קוצצים דק את הבצל, מטגנים, מצננים וסופגים את השומן בעזרת נייר סופג.

לשים את הבצק שוב, מוסיפים את הבצל המטוגן והעגבניות המיובשות ולשים היטב במשך 2-3 דקות.

מניחים בתבנית ומתפיחים במשך חצי שעה נוספת. מברישים את הלחם בחלמון.

אופים משך 45 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית