מרכיבים(10 מנות):
  • 1.5 ק"ג נתח כתף בקר/עגל
  • 1/2 ליטר יין אדום יבש
  • 2 גזר
  • 6 בצלצלי שאלוט
  • 2 גבעולי סלרי
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • 6 שיני שום
  • פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי טחון
  • מלח גס
  • שמן זית
  • 1 כוס דבש
  • 1 כוס ציר עוף או מים

אופן ההכנה:

1. חותכים כל שן שום לחצי. חורצים בסכין חריצים לעומק הבשר, ותוחבים בכל חריץ חצי שן שום.

2. יוצקים על הנתח שמן זית, מפזרים הרבה פלפל שחור, מלח גס ומעט צ'ילי טחון. מעסים את הנתח עם הידיים עד שהוא מצופה מכל הכיוונים.

3. מרתיחים בסיר רחב ונמוך - בעל תחתית עבה - 3 כפות שמן זית. צורבים את הבשר בשמן החם עד השחמה יפה מכל הכיוונים.

4. מוסיפים את הבצלים, הפטריות, פרוסות גזר וגבעולי הסלרי.

5. מוסיפים את היין והציר, ממליחים ומרתיחים. לאחר מכן מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כשעתיים וחצי עד ריכוך.

6. מוציאים את הנתח מהסיר, כשהבשר מתקרר פורסים אותו לפרוסות. בינתיים - ממשיכים לבשל את הרוטב עד צמצום.

7. מעבירים את הציר והירקות לפוד פרוססור וטוחנים בפולסים קצרים לקבלת רוטב טחון גס.

8. מחממים בסיר הריק את הדבש ומוסיפים מעט צ'ילי. מחזירים חזרה לסיר את הרוטב ומערבבים.

9. מכניסים את פרושות הבקר לסיר לבישול קצר יחד עם הרוטב.

בתיאבון!

]]>