- 600 גר' כבד צלוי
- 100 גר' כבד חתוך דק
- 1 כוס רצועות בצל
- 1 עלה רוזמרין טרי קצוץ
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק
- 2 כפות קוניאק
- 50 גר' מחמאה מומסת
- 1/3 כוס שמנת מתוקה פרווה
- 1 כף שטוחה פירה יבש מתפו"א אפוי
אופן ההכנה:
1. מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה כהה. אפשר גם להתיז מעט שמן ולהשחים בתנור על חום גבוה.
2. מכניסים את חתיכות הכבד למעבד מזון, מעבדים למחית חלקה.
3. מוסיפים את כל המצרכים, מלבד הכבד הקצוץ, ומעבדים שוב למרקם חלק.
4. מוסיפים את הכבד הגרוס (ה100 גר) ומערבבים בעזרת כף.
5. מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד בגודל שישאר לעטוף את המילוי.
6. ממלאים ממרקם הפטה את התבנית, ודוחסים בעזרת כף שיהיה מלא בצורה סימטרית ללא בועות אויר.
7. מכסים בקצוות הניילון ומקררים היטב למשך לילה.
8. פורסים לפני הארוחה בעזרת סכין חלק וחד, מסדרים על צלחות יפות ומקשטים כפי רצונכם.
בתיאבון!
]]>